Ljeto nam se opako bliži, a misli su nam sve samo ne usmjerene na posao. Koliko ste se puta ulovile da izgovarate rečenicu ''Da mi je barem pobjeći od svega na neki pusti otok…''?

 

  Galerija Putovanja Putovanja Putovanja +3 Putovanja

Mnoge od nas potajno priželjkuju višetjedni odmor na nekom zabačenom pustom otoku, bez vanjskih utjecaja, kako bismo se u potpunosti odmorili i rekuperirali dušu i tijelo.

Ako se možete zamisliti da odlazite na pusti otok, koju biste stvar bez koje ne možete zamisliti putovanje sigurno uzele sa sobom?

Putovanja Putovanja Foto: Getty Images

Upravo smo to pitanje postavili mnogim Hrvaticama. Odgovora je bilo različitih, a neki su nas u potpunosti oduševili.

Jedva čekam godišnji i brojim sitno do početka ljeta, a sa sobom bi ponijela kokos. Obožavam ga! Kao multifunkcionalna biljka iz nje mogu piti mlijeko, vodu, pojesti njenu pulpu, a na kraju kokosova školjka može poslužiti kao zdjelica. Što manje stvari – to bolje!

Svi znamo kako se bez hrane može, no kada je u pitanju voda, neke od njih ponijele bi samo to.

Voda, voda i voda! Mislim da to treba biti glavni ljetni asesoar. Bili na plaži, u šetnji ili u izlasku, uvijek uza sebe trebamo imati bočicu vode. Zbog velikog unosa vode koža mi je ljepša i brže će se obnavljati ako izgorim na suncu.

Iako su najčešći odgovori bili hrana ili voda, neke se čitateljice boje sunca, ali ne i odmora, pa bi na otok ponijele kremu.

Do 25 godine života imaš ono što ti je priroda dala, a kasnije smo ipak mi zaslužni za stanje našeg najvećeg organa. Bez kreme – nikamo! Mackala bih se nekom finom kremom i uživala u ljetu. A i dodala bih balzam za usne kao dodatnu zaštitu jer bez njega ne mogu zamisliti dan.

U nastojanju da se u potpunosti ''pokriju'', neke od njih ponijele bi kvalitetan kofer u koji bi stavile najnužnije stvari.

Putovanja Putovanja Foto: Getty Images

Kada bih mogla, ponijela bih cijeli kofer stvari koje inače nosim na ljetovanje. Ponijela bih American Tourister kofer koji mi se dosad pokazao kao najpouzdaniji suputnik. U njega bih spakirala najnužnije stvari; laganu odjeću, toaletnu torbu, lijekove, nekoliko pari japanki da me ne peku stopala od vrućeg pijeska i još bi mi poslužio za spremanje uspomena s pustog otoka; školjkica, kamenčića i sl. Da, da, sve stane u mog crvendaća… Još mi može i napraviti hlad ako ga na pustom otoku slučajno nema.

American Tourister koferi American Tourister koferi Foto: PR

Naravno, iako je mnogim ženama prva asocijacija na materijalne stvari, neke od njih na put ne mogu bez svoje bolje polovice, ali i kućnog ljubimca.

  Putovanje Putovanje Foto: Getty Images

Bez svog dragog ne bi mogla nigdje. Sumnjam da bi se baš snašla u divljini pustog otoka, a on se bolje snalazi u prostoru od mene pa bi poslužio kao ljudski kompas. Kako imamo psa, ne bih ga mogla ostaviti doma jer znam da nam s njim ne bi nikako bilo dosadno istraživati divljinu.


Neke od naših čitateljica pokazale su i avanturistički duh te izašle iz zone komfora.

Mnogi kažu da ne postoji loše vrijeme, nego neprikladna oprema. Zato ja biram džepni nožić jer je višenamjenski, kompaktan i lagan. S njim mogu sve; otvoriti butelju vina, ali i turpijati nokte.
Na pusti otok ponijela bih lonac. Grozna sam kad sam gladna, a sirovo meso i ribu ne bih mogla jesti. Tako da lonac i upaljač, definitivno!

Neki biraju avanturu, dok su drugi komformisti. Naša čitateljica dala nam je izvrstan savjet koji ćemo sigurno – poslušati!

S obzirom na to da sam osoba koja bira komfor, ne volim osjećaj slane kože. Sa sobom nosim i mineralnu vodicu za lice, koja će me osvježiti, hidratizirati kožu i smanjiti osjećaj zatezanja lica nakon izlaska iz mora. Stane i u najmanju torbicu, a traje jako, jako dugo, zaključila je.

Putovanja Putovanja Foto: Getty Images

Možda se nikada nećete naći na pustom otoku, kao i naše sugovornice, no sigurno ćete maštati o stvarima koje biste tamo ponijeli.  

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju