Svjetski napredak u istraživanju kože proširio je znanja o koristima i važnosti higijene kože. To je omogućilo Sanexu da ponudi formule koje podržavaju prirodni zaštitni sloj kože i štite ga. Koža je prirodni zaštitni omotač koji nas štiti od štetnih vanjskih utjecaja, infekcija i oštećenja pa je doktorica Klaudija Šebetić istaknula važnost odabira kvalitetnih proizvoda za tuširanje kao i dezodoransa

'Postoji uvriježeno mišljenje kako je tuširanje zdravo, jer održava našu higijenu, pruža nam osjećaj svježine i čini kožu čistom. Ljudi su skloni misliti ako se češće tuširaju, kako će biti zdraviji i čišći. No, to je zabluda jer prečesto tuširanje, uz korištenje neadekvatnih proizvoda za tuširanje, može negativno utjecati na kožu.

Zato je važno koristiti gel za tuširanje koji štiti i vlaži kožu te održava njezin prirodni pH. Znojenje je sasvim prirodna pojava, zahvaljujući kojoj se koža „hladi“ pa čak i kada biramo dezodorans, trebamo misliti na zdravlje kože. To znači da dezodorans mora podržavati prirodni zaštitni sloj kože, čuvati prirodnu bakterijsku floru i održavati pH ravnotežu.' istaknula je dotorica Šebetić.

Na predstavljanju Sanex proizvoda predstavljen je gel za tuširanje Sanex Dermo Protector koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka za zaštitu kože pod nazivom DermoActive 3 Complex. Upravo zahvaljujući spomenutoj formuli, Sanex Dermo Protector štiti kožu, dubinski je vlaži te održava njenu prirodnu pH vrijednost.

Također, predstavljen je Sanexov asortiman antiperspiranata koji ne sadrže parabene i alkohol, dermatološki su ispitani i nude cjelodnevnu zaštitu istodobno štiteći kožu. Oni uključuju tehnologiju BioResponse, koja je visoko učinkovita protiv neugodnih mirisa i vlage, a čuva prirodnu pH vrijednost i bakterijsku ravnotežu kože.

Sanex gelovi za tuširanje i dezodoransi mogu se pronaći u svim maloprodajnim trgovinama po preporučenim maloprodajnim cijenama od 18,90 kn za gelove i od 22,90 kn za dezodoranse.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju