Senjkinja sa samoborskom adresom, Maja Tomljanović, od malih nogu crta i stvara pa je oduvijek znala da će se u životu baviti nečim kreativnim što uključuje crtanje. Danas je ona freelance ilustratorica i grafička dizajnerica koja stoji iza genijalnih ilustracija koje imaju moć uljepšati dan i popraviti raspoloženje.

Galerija Ilustracije Maje Tomljanović Ilustracije Maje Tomljanović Ilustracije Maje Tomljanović +11 Maja Tomljanović

A kako je cijela priča s ilustracijama počela počela? Nakon fakulteta Maja je počela raditi u struci, kao grafički dizajner.

Dok sam radila kao dizajner, tu i tamo bi iskočio neki zadatak koji je uključivao ilustraciju i sjećam se koliko sam se samo veselila kad bi se takav zadatak pojavio. Ideja o ilustracijama rasla je u meni dugi niz godina.

Stjecajem novih okolnosti, 2016. godine, kockice su se posložile i odlučila sam krenuti u smjeru ilustracije. To je bila velika odluka s obzirom na to da dugo nisam ništa crtala niti sam znala odakle krenuti, ali sada kad gledam, to je bila najbolja odluka koju sam donijela jer zaista obožavam ovo što radim, priča Maja.

Ilustracije Maje Tomljanović Ilustracije Maje Tomljanović (Foto: Maja Tomljanović)

Ono što radi su ilustracije kojima dominiraju žene.

Jako volim crtati ljude, posebno u svokodnevnim situacijama, a ruka mi nekako sama ide prema ženskoj formi.

Većina ilustracija inspirirana je događajima iz mojeg života, pa je logično da bude ženski lik i na ilustracijama, kaže Maja i dodaje kako uvijek nastoji da ilustracija ima dozu humora, da bude vesela i pozitivna.

Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, u svakodnevnom životu, odgoju djeteta, šetnji s psom, u ljudima koje vidim na ulici, stvarima, filmu, pjesmi s radija, mjestima na kojima sam bila, gradovima koje želim posjetiti.

Obožavam Pinterest i stalno skupljam i čuvam razne fotografije i palete boja kojima se onda vraćam kada sam bez inspiracije. Volim kupovati knjige o ilustraciji, bojama, tehnikama crtanja tako da dio inspiracije svakako dolazi i od tuda, priča Maja, koja svoje radove objavljuje i na Instagramu.

Majini radovi mogu se kupiti online na njezinom Etsy shopu, te na Society6 i u Dilemmaposters shopu. Fizički se mogu kupiti u Rovinju u galeriji Brek i u Splitu u Eco shopu More.

OSTVARENA VELIKA ŽELJA

Nakon što je priča s ilustracijama počela, Maja je imala jednu želju koja se nedavno i ostvarila.

Maštala sam o tome da moja ilustracija, ma koliko god mala bila, bude objavljena u Flow magazinu, koji je poznat među ilustratorima i kreativcima diljem svijeta.

I onda ovo proljeće stigne e-mail iz redakcije Flowa da žele moje dvije ilustracije uključiti u časopis. Jednu u redovno izdanje, a jednu u posebno izdanje koje izlazi samo ljeti. Možete samo zamisliti moju sreću kad sam primila taj e-mail, prisjetila se Maja.

Osim art printeva, Maja u ponudi ima i platnene torbe, majice te odnedavno i naljepnice.

Iza nje su i druge suradnje koje rado pamti, poput izrade ilustracije za etiketu jednog craft piva, a ispred nje je budućnost za koju ne nedostaje planova.

Nadam se uvesti nove proizvode osim printa u ponudu. Veselim se i novim suradnjama s brendovima. Uglavnom, plan je nastaviti raditi ovo što sada radim, još više uživati i u poslu i u životu, stvarati i raditi na osobnim projektima, razvijati se i učiti, zaključila je.

Mali dio Majinih ilustracija pogledajte u našoj galeriji.

Maja Tomljanović Maja Tomljanović (Foto: Maja Tomljanović)

Pogledajte i čarobne i šarene lampe iz Slavonskog Broda koje ime dijele s omiljenom dječjom junakinjom:

Čarobne i šarene: Lampe iz Slavonskog Broda koje ime dijele s omiljenom dječjom junakinjom Iza Gita lampi i sjenila stoji Brođanka Gordana Ćosić - 2 Gita lampe i sjenila - 3 Gita lampe i sjenila - 5 +13 Iza Gita lampi i sjenila stoji Brođanka Gordana Ćosić - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju