Muzej Iluzija otvorenjem najnovije lokacije u Rimu nastavlja globalnu ekspanziju. Priča koja stoji iza originalnoga koncepta započela je 2015. iz Zagreba, a 38. otvorenjem Muzej iluzija bliži se ostvarenju cilja od 100 lokacija do kraja 2026. godine

Da je jezik zabave univerzalan, ne prestaje dokazivati Muzej iluzija, koji je prošlog tjedna u Rimu otvorio novu, 38. lokaciju u svijetu. Od sada će lokalci i turisti na adresi Via Merulana 17 moći istražiti više od 50 fascinantnih eksponata koji će posjetiteljima približiti nevjerojatan svijet iluzija.

Novi muzej iluzija zauzima površinu od 465 kvadratnih metara i nalazi se na atraktivnoj lokaciji u centru Rima. Većinu izloženih eksponata osmislili su stručnjaci u odjelu za istraživanje i razvoj hrvatske kompanije Metamorfoza, koja upravlja muzejima iluzija diljem svijeta.

Otvorenje Muzeja iluzija u Rimu omogućit će posjetiteljima još jedne metropole da preko fascinantnih izložaka upoznaju svijet iluzija i dožive nezaboravno iskustvo za sve dobne skupine. Osim što naši eksponati zbunjuju osjetila i potiču maštu posjetitelja, oni imaju i edukativnu funkciju.

Učenje kroz zabavu temelj je našeg originalnog koncepta, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je on odlično prihvaćen na globalnoj razini i približili se cilju od 100 muzeja do kraja 2026. godine, rekao je Teo Širola, predsjednik Muzeja iluzija.

Muzej iluzija Muzej iluzija (Foto: Muzej iluzija)

U zagrebačkoj kompaniji trenutačno je zaposleno više od 40 stručnjaka u područjima arhitekture, građevine, dizajna, marketinga, prodaje, financija i menadžmenta. Tim je u posljednjih godinu dana peterostruko narastao te se nastavlja širiti.

Kim Kardashian u Muzeju iluzija u Milanu Kim Kardashian podijelila fotografije iz muzeja koji je hrvatska ideja

Do kraja 2026. godine planiraju otvoriti ukupno 100 muzeja iluzija globalno, a trenutačno rade i na otvaranju vlastitih muzeja, kojima će upravljati direktno Metamorfoza.

Otvaranje prvog takvog muzeja planirano je sljedeći mjesec u SAD-u, a trenutačno ih je moguće pronaći na atraktivnim svjetskim lokacijama poput New Yorka, Dubaija, Pariza, Beča, Madrida, Istanbula i mnogih drugih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju