Godinu 2022. obilježila su i glamurozna vjenčanja hrvatskih nogometaša, a čak tri održala su se u lipnju. Prijelaz između proljeća i ljeta za svoje vjenčanje odabrali su i Adriana i Duje Ćaleta-Car, koji su se na vječnu ljubav zavjetovali u Dubrovniku. Adriana se udala u ekstravagantnoj vjenčanicom s potpisom Matije Vuice.

Galerija Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku - 2 Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku - 4 Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku - 5 +15 Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku

Vjenčanica Adriane Ćaleta-Car privukla je veliku pažnju javnosti upravo zbog netradicionalnog stila i glamuroznosti. Asimetrična vjenčanica otvorenih leđa i golih ramena imala je voluminozni donji dio koji je s prednje strane kraći, a sa stražnje duži. Gornji dio haljine pravi je mali mozaik sastavljen od blještavih kristalića ušivenih u prozirnu tkaninu boje kože, a prije ulaska u crkvu Adriana je gornji dio nadogradila uskim bijelim pojasom kako bi pokrila ramena.

Mladenka je blještavu vjenčanicu upotpunila mrežastom najlonkom ukrašenom cirkonima, koju je nosila na samo jednoj nozi, te svijetloplavim satenskim štiklama brenda Mach & Mach.

Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku - 3 Adriana i Duje Ćaleta-Car vjenčali su se u lipnju u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavic/Pixsell)

Helena i Dominik Livaković vjenčali su se u lipnju u zadarskoj katedrali svete Stošije. Lijepa Helena oduzimala je dah u elegantnoj vjenčanici kojom je potvrdila da je jednostavnost itekako može privući pažnju i biti najbolji odabir. Gornji dio svilene vjenčanice činio je asimetrični korzet s naborima i jednom tankom naramenicom, a na donjem dijelu isticali su se efektni preklop i visoki prorez, kao i šlep. Mladenka je nosila i dugi veo od tila te se odlučila za bijele cipele na tanku visoku potpeticu modne kuće Jimmy Choo.

Helena i Dominik Livaković vjenčali su prošle godine u Zadru Helena i Dominik Livaković vjenčali su se u lipnju u Zadru (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Sunčan i topao lipanj za svoje vjenčanje odabrali su i hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj i njegova dugogodišnja djevojka Dina Dragija. Vjenčali su se u Župnoj crkvi sv. Nikole u Varaždinu, a nakon obreda u crkvi mladenka se presvukla u svjetlucavu vjenčanicu bogato posutu šljokicama koja naglašava siluetu ženskog tijela.

U dizajnu vjenčanice ističu se elegantni nabori, visok ovratnik, naglašena ramena te visok raspor s lijeve strane, koji "udara kontru" do grla zatvorenom gornjem dijelu haljine dugačkih rukava. Uz bajkovitu vjenčanicu Dina Dragija nosila je klasične bijele salonke i veo koji seže do poda.

Dina Dragija i Tin Jedvaj vjenčali su se u lipnju u Varaždinu - 4 Dina Dragija i Tin Jedvaj vjenčali su se u lipnju u Varaždinu (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

U svibnju su se na vječnu ljubav u crkvi sv. Stjepana na splitskom Sustipanu zavjetovali nogometni reprezentativac Marko Livaja i njegova izabranica, trenerica fitnessa Iris Rajčić. Iris je za veliki dan odabrala vjenčanicu od čipke i tila, s golim leđima. Vjenčanica ima podstavu boje kože i dekorativne sitne gumbiće na leđima, a Iris je nosila i dugačak veo. Odabrala je i romantičan model cipela na visoku potpeticu, presvučen čipkom i ukrašen metalnom kopčom.

Iris i Marko Livaja vjenčali su se u svibnju u Splitu - 2 Iris i Marko Livaja vjenčali su se u svibnju u Splitu (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Nakon vjenčanja u gradskoj vjenčanici prošle godine u svibnju ove godine, nakon što im se rodio sin Viktor, Mia Ćurković i Andrej Kramarić vjenčali su se i u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama. Za crkveno vjenčanje prelijepa Mia odabrala je elegantno bijelo odijelo s potpisom srpskog dizajnera Mihaila Anušića, koji stoji iza modnog brenda Mihano Momosa.

Anita Lovren: Tako ženstvena vjenčanica savršena za isticanje putene figure Vjenčanje Anite i Dejana Lovrena 2013. godine - 2 Vjenčanje Anite i Dejana Lovrena 2013. godine - 1 Vjenčanje Anite i Dejana Lovrena 2013. godine - 4 +7 Vjenčanje Anite i Dejana Lovrena 2013. godine - 3

Šik odijelo sastoji se od hlača lepršavih nogavica na crtu i gornjeg dijela u stilu tunike s rukavima i predjelom dekoltea od čipke s visokim ovratnikom. Tunika je bila upotpunjena tankim pojasom na kojem su bile ispisane riječi 'vjera, nada, ljubav', redom kojim su napisane u prvoj poslanici Korinćanima.

Crkveno vjenčanje Andreja Kramarića i Mije Ćurković u svibnju ove godine - 1 Crkveno vjenčanje Mije Ćurković i Andreja Kramarića u svibnju ove godine (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju