Uz klasične higijenske uloške na tržištu se sve više nude i platneni ulošci. Uz različite uvozne brendove, u ponudi su i oni proizvedeni u Hrvatskoj koje na prvo mjesto stavljaju zdravlje i udobnost, ali i simpatičan i zabavan dizajn

Galerija Platneni ulošci Naomi Platneni ulošci Naomi Platneni ulošci Naomi +1 Platneni ulošci Naomi Dizajnerica Anica Čarapić već pet godina koristi platnene uloške. Za ovaj tip higijenskih uložaka ima samo riječi hvale, pa je odlučila proizvoditi ih sama u sklopu svog brenda Čarapica pokrenutog 2012. godine.

Njezin mali stan od 35 kvadrata postao je radionica opremljena šivaćim mašinama u kojoj su se prvotno šivale torbe za majke i bebe, a zatim je dizajnerici na pamet pala ideja da svoje pozitivno iskustvo predstavi i ostalim ženama te je osmislila novi brend platnenih uložaka Naomi.

Na šivanje uložaka odlučila sam se jer sam i sama korisnica i znam koje sam sve probleme riješila time što sam se prebacila na platnene uloške, rekla nam je dizajnerica.

Ako ste i vi jedna od žena koje se ne osjeća najbolje tijekom korištenja uobičajenih jednokratnih uložaka i ako vaša koža podnosi samo pamuk, platneni uložak prava je stvar za vas.

Ono što uvijek kažem ženama koje se dvoume i premišljaju - budite hrabre i probajte barem jedan uložak. Ne znam nikog tko se vratio na plastične uloške nakon isprobavanja platnenih pamučnih, savjetuje Anica.

KORIŠTENJE PLATNENIH ULOŽAKA I PRAVILAN ODABIR VELIČINE

Prvo pitanje s kojim se susrela svaka korisnica bilo je kako staviti pamučni uložak. Odgovor je vrlo jednostavan - odabrani uložak stavite na gaćice i zakopčajte krilca pomoću drukera.

Odabir veličine uloška je individualan, ovisi o potrebama i zapravo je najbolje isprobati više veličina kako bi se odabrao idealni model.


Ulošci mogu biti i zabavni, sudeći po veselim dezenima koji prekrivaju uloške Naomi.

Svaki je uložak jedinstven i dostupan u 18 različitih veličina i s jednako toliko uzoraka, a u ponudi brenda su i malene torbice u koje se mogu pohraniti nakon korištenja.

U ponudi se mogu naći ulošci za menstruaciju, nemenstrualne iscjetke (bijelo pranje, upale rodnice, razni iscjedci), ulošci za rodilje koje su pred porodom i oni za babinje.

Njihovo je održavanje jednostavno: Prije pranja u perilici rublja uložak isperite hladnom vodom te ga potopite u hladnu vodu s deterdžentom i ostavite stajati preko noći. Sljedeći dan stavite ga na sušenje ili u perilicu s ostalim bijelim rubljem te perite kao obično na 60 stupnjeva.

PREDNOSTI KORIŠTENJA PLATNENIH ULOŽAKA

Jedna od prednosti koje ističu korisnice jest ta da nema neugodnog peckanja niti zagrijavanja intimnih dijelova zbog kojih najčešće dolazi do upala. To se posebno odnosi na ljetne mjesece. Vaše je intimno područje prozračnije, pa se ne stvara visoka temperatura i vlaga kao u jednokratnim ulošcima.
Platneni ulošci Naomi Platneni ulošci Naomi Foto: Facebook/ Platneni ulošci za žene Naomi
Održavanjem zdrave vaginalne flore sprječava se nastanak gljivične infekcije. Osjećaj nošenja puno je ugodniji zato što je uložak napravljen od prirodnih materijala kao što su pamuk i bambus, dok barijera koja onemogućava izlijevanje tekućine drži premaz poliuretan-lamina čiji sastav čini tkaninu prozračnom i nepropusnom za vodu.

Kako bi se spriječilo izlijevanje sadržaja, većina je uložaka na sredini pojačana, a na rubovima tanko podstavljena, tako da su jedva primjetni ispod odjeće.

Cijena pojedinačnog uloška kreće se od 10 do 49 kuna, što je zaista pristupačno i ekonomično za vaš kućni budžet, a u isto vrijeme ekološki prihvatljivo.

Uloške Naomi možete naručiti preko Facebook stranice, a uskoro se planira i otvaranje webshopa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju