Posljednji dani rujna donijeli su nam prve jesenske dane s tipičnim jesenskim obilježjima. Kiša, hladnoća, magla, sve to nepogodno djeluje na našu kožu. Osim što smo obnovili garderobu, nova vremenska sezona nameće nam i nekoliko promjena u beauty rutini. Ovo prijelazno razdoblje idealno je da se osvježiti sadržaj kozmetičke torbice.

ŠTO SU BOOSTERI I KAKO DJELUJU?

Još smo se prošle sezone upoznali s jednim od najboljih trendova u njezi kože - boosterom, Upravo se ovaj proizvod smatra novom prilagođenom njegom, a bavi se aktivnim djelovanjem te se bavi ciljanim potrebama kože i ciljanom njegom, stoga ne morate potrošiti mnogo novaca na proizvode bez pokrića.

Upravo to je bilo bitno i poznatoj influencerici Karli Zelić koja muku muči sa s mješovitom kožom lica.

'Jako mi je teško naći odgovarajući proizvod za njegu lica koji su istovremeno dovoljno hranjivi i hidratantni, a ne stvaraju probleme na licu, zato me ovaj booster osvojio. Nisam imala nikakvu reakciju na licu!'

Osim što joj je koža disala, a pritom bila hidratizirana, Karli je dodatan plus što proizvod ima anti-age svojstva, jer je već u kasnim dvadesetima, a zna kako je već vrijeme za zaustavljanje starenja kože.

'Već iza dvadesete godine razina hijaluronske kiseline i kolagena opada proporcijalno s godinama života i mi moramo nadoknaditi ono što je izgubljeno. Zato je Minéral 89 booster, odličan dodatak dnevnoj rutini. Njegova minimalistička formula gelaste strukture se temelji na Vichy termalnoj vodi koja je glavni sastojak bočice, a pritom sadrži 11 bitnih sastojaka koji pomažu u osnaživanju zaštitne funkcije kože. Mineralizirana voda se po prvi puta nalazi u visokoj koncentraciji od 89% gdje je udružena je s hijaluronskom kiselinom prirodnog podrijetla, a sama molekula može držati do 1000 puta tekućine svoje težine i hidratizirati, te tako pružati zaglađenu kožu lica i zdraviji izgled'.

POGODAN ZA SVE TIPOVE KOŽE

Mnogi će se pitati je li jedan proizvod podoban za sve tipove kože, pa smo to isto pitanje postavili dr. Bolanči koja nam je dala i savjet kada ga i kako koristiti.

Vichy Minéral 89 booster savjetujem u svakodnevnoj njezi za hidrataciju kože osobito noću kada je najintenzivnija obnova kože i gubitak vode. Svi ovi sastojci se mogu podjednako primjenjivati kod suhe, normalne i masne kože. Osobe sa suhom kožom imaju naviku primjene hijaluronskih seruma, ali osobe s masnom kožom zaziru od prekomjernog nanošenja hidratacije, misleći da će time pojačati prekomjerno lučenje sebuma. – rekla nam je dr. Bolanča.

'ČISTI' BEAUTY PROIZVODI

Posljednjih godina beauty industrija upoznala nas je sa čistim beauty proizvodima, odnosno onih koji imaju listu čistih sastojaka čija svrha je vrlo jasna, a idealan je za sve tipove kože.
Kada ju nanesete na kožu, ona je potpuno prozirna, bez mirisa, brzo se upija, koži daje punoću bez osjećaja težine. Koristeći booster iz dana u dan primjećujete pozitivne promjene na svojoj koži; koja je osnažena, boljeg tonusa i blistava.

U njegov učinak uvjerila se i Sonja Kvesić, poznatoj hrvatskoj vizažistici kojoj ovaj jedinstveni spoj mineralizirane i hijaluronske kiseline savršeno odgovara.

'Najčešće booster nanosim ujutro, prije nanošenja make upa, laganim utiscima i stvarno osjećam kako mi je lice cijeli dan hidratizirana, a moja koža ga naprosto obožava.'

NJEGA KOŽE NAKON LJETA

Ulaskom u novu sezonu, naša koža mijenja svoje karakteristike, a ponekad nam se čini kako vučemo zaostatke iz prijašnjeg godišnjeg doba. Ljeti nam je masnija, a zimi suša, stoga njega kože treba biti prilagođena vremenu u kojem se nalazimo.

 

Nika Matić nam je priznala kako je hidratacija kože njen prioritet i smatra kako su boosteri upravo to što joj treba.

'Upravo zbog manjka hidratacije nakon ljeta, koristim Vichy Minéral 89 boostera prije hidratantne kreme, koža bude njegovana i glatka cijeli dan, a super mi je kao podloga za šminku!'-  zaključila je Nika, kojoj je ovaj proizvod idealan jer ga može koristiti i cijele godine.

 

S 89% mineralizirane termalne vode, s čak 11 esencijalnih minerala, Vichy Minéral 89 svim tipovima kože osigurati će dugotrajnu hidrataciju te će im pogodovati umirujućom formulom bez začepljenja pora. Korištenje proizvoda pogodno djeluje za kožu koja će biti punija i čvršća iz dana u dan. Skratiti će beauty rutinu, pomoći će u osnaživanju zaštitne funkcije, a i pružiti koži sve što je potrebno, što ga čini kao idealnim proizvodom s kojim ćete započeti, ali i završiti dan.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju