Platnene vrećice ili platnene torbe posljednjih su godina postale prepoznate i na našim prostorima, no nerijetko je vrlo teško pronaći onu koja će izdržati više od godinu dana ili čiji dizajn nadilazi sam logo nekog brenda. Još je teže pronaći onu koja je napravljena u Hrvatskoj.

Srećom, tome je doskočila poduzetna i kreativna Hrvatica rođena u Peruu. Dragitza Rastegorac Grubisic je diplomirana komunikologinja, amaterska stand-up komičarka i studentica grafičkog dizajna iz Lime koja je u Hrvatsku došla u potragu za svojim korijenima i sa željom učenja hrvatskog jezika.

Upravo je hrvatski jezik preslikala i na svoje nove proizvode. Naime, nakon uspjeha sa „šalicama sa stavom“ koje su krasili tipične hrvatske fraze i sintagme poput „Pomalo“, „Malo sutra“ ili pak rečenice koje su pozivale na ispijanje jutarnje kave, Dragitza je odlučila otići korak dalje i napraviti još jedan proizvod.

Platnene vrećice s hrvatskim natpisima oduševljavaju i Hrvate i strance - 2 Platnene vrećice s hrvatskim natpisima oduševljavaju i Hrvate i strance - 2 (Foto: Puro Amor Design)

Ovaj put riječ je o kvalitetnim platnenim vrećicama s jednako duhovitim i kreativnim pristupom njihovom oslikavanju.

Otkada sam stvorila brend, željela sam imati više proizvoda, a kako platnene vrećice ili torbe svi koristimo, odluka je pala na njih. Kako su kupci koji su birali šalice željeli pokazati svoj stav ili neki izraz koji često koriste, pri odabiru platnenih vrećica ili torbi dizajn je još važniji jer je to nešto što nosimo izvan našeg doma. Svoj stav želimo pokazati i drugima kada šećemo ulicom, govori nam.

Tako je krenula u nabavku kvalitetnog materijala što je, priznaje, bio pravi poduhvat, a na koncu se odlučila za čvrsto laneno platno koje će trajati godinama.

Potom je pak došlo vrijeme za onaj dio posla koji najviše voli – kreativni. Tako je nastala prva torba, a kasnije su se ideje samo nastavile širiti.

Prvi natpis bio mi je u glavi čak još i prije nego što sam otvorila obrt –„Torba puna nepotrebnih stvari“. Potom sam napravila i prvu platnenu vrećicu iz svoje kolekcije „Croatian Dictionary“, a kada sam vidjela prve reakcije okoline, ostala sam itekako zatečena, govori nam s osmijehom ova velika kreativka.

Naime, kako dodaje, ljudi iz njezine okoline prepoznali su se u natpisima „Ajme“ ili „Pomalo“ kao dijelu svog svakodnevnog rječnika, a jednako su bili oduševljeni torbama na kojima su u natpisima prepoznali svoje rodne gradove.

Javili su mi se čak i Hrvati iz Njemačke, Austrije i Australije, ali i ne samo oni. Iznenadilo me što su među kupcima bili i stranci koji su od prijatelja čuli za ove vrećice.

Svoj stav želimo pokazati i drugima kada šećemo ulicom.

Mnogi su došli i u naš showroom u Jurišićevoj 19 u Zagrebu kako bi vidjeli materijal, što je razumljivo, jer je na fotografiji teško predočiti kvalitetu materijala, ističe.

Kvaliteta ih nije razočarala. Naime, ove lanene torbe mogu izdržati i do nekoliko kilograma težine predmeta pa se u njima bez problema mogu nositi teške knjige ili čak prijenosno računalo. Kada se pak zaprljaju, mogu se prati u perilici rublja, ali i ručno u hladnoj vodi bez bojazni da će se oštetiti sublimacijski tisak.

Imate li pak sami ideju o natpisu koji biste voljeli nositi na svojoj platnenoj torbi, Puro Amor može vam ispuniti i tu želju.

No Dragitzca ne staje s platnenim vrećicama. Štoviše, ovog proljeća i ljeta očekuju nas brojne novosti koje možete pratiti na Facebooku Puro Amor Design., kao i pogledati šalice koje ne prestaju oduševljavati.

Platnene vrećice s hrvatskim natpisima oduševljavaju i Hrvate i strance - 3 Platnene vrećice s hrvatskim natpisima oduševljavaju i Hrvate i strance - 3 (Foto: Puro Amor Design)

Za proljeće pripremamo još i jastučnice, podmetače i magnete, a u izradi je i nova mrežna stranica Puro Amor Events za izradu pozivnica za vjenčanje, rođendane ili druga događanja. Za ljeto pripremamo i našu prvu kolekciju plakata i otvorenje internetske trgovine, čemu se posebno veselimo, zaključuje.

Ako ste tek nedavno postali ekološki osviješteni i još birate onu „pravu“ platnenu vrećicu kojom ćete okolini pokazati ne samo da vam je priroda važna nego da i cijenite domaći dizajn, ovo je prava adresa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju