Odnos nevjesta - svekrva možda je i jedan od najizazovnijih odnosa, koji testira toleranciju i razumijevanje s obje strane. Odnos koji nerijetko završava pogrešno protumačenim izjavama, povrijeđenošću i svađama, često je pun i 'dobronamjernih' savjeta, malih packi, rivalstva. I koliko god se trudili da odnos uspije ova kompleksan veza kod mnogih je često puna uspona i padova. Na sreću u nekim slučajevima taj odnos teče poprilično glatko s puno uvažavanja, odobravanja i ljubavi

Svekrve su često etiketirane kao nametljive i zahtjevne, nevjeste kao 'površne', nevješte, 'nesposobne'. Ipak koliko god loše zvučalo i koliko god različitih mišljenja na ovu temu imali moramo se složiti da ima i lijepih primjera koji dokazuju da i najkompleksniji odnos uz obostrani trud može uspjeti.

Iako su sve nevjeste vjerojatno prošle razne testove kojih nismo ni bili svjesni neki znakovi odobravanja pokazuju kako smo uspjeli u teškoj zadaći - zadiviti svekra i svekrvu.

Vrlo je jednostavno vidjeti sviđate li im se ili ne. Evo nekih znakova koji otkrivaju njihove simpatije.

1. Žele vas blizu sebe
Pravila pristojnosti nalažu da vas uljudno pozdrave i popričaju s vama kada dođete u posjet, no ako vas redovito pozivaju i još k tome žele komunicirati s vama na dobrom ste putu. Ukoliko vas mama vašeg partnera želi naučiti novi recept, a tata vas zove da s njim pogledate nešto na televiziji vjerojatno im je ugodno s vama u društvu i žele vas pored sebe.

2. Daruju vas
Ukoliko se sjete vašeg rođendana i za blagdane vas daruju nekom lijepom sitnicom, koja još pritom otkriva da su se potrudili i potražili ono što volite to je definitivno dobar znak da ste ih osvojili.

Iako je odnos svekrva-nevjesta često pun uspona i padova, rivalstva i sitnih podbadanja i on uz obostrani trud može biti jako uspješan i ispunjajući za obje strane

3. Uvijek ste pozvani
Kada njegova teta ili ujak slave rođendan, njegova vas mama uvijek obavijesti i želi da dođete na zabavu. Očito joj se sviđate i želi vas predstaviti ostatku obitelji. Još ako vas uhvati pod ruku smješkajući se sasvim sigurno odobrava izbor svog sina i želi se s vama pohvaliti.

4. Govore lijepe stvari o vama kada niste prisutni
Ukoliko vam dečko ili netko od ostatka obitelji kaže da njegovi mama i tata uvijek pričaju samo najbolje o vama to je sigurno čvrst dokaz da im se sviđate. Govoriti lijepo o nekom koga nema sigurno je znak prihvaćanja i odobravanja.

5. Uključili su vas i pričaju pred vama i neke svoje tajne
Osjećate se uključeno u njihov obiteljski život. Podijelili su s vama poneku obiteljsku tajnu i još k tome pričaju o vašoj zajedničkoj budućnosti s njihovim sinom. Ovo bi vam svakako trebalo laskati. Dokazuje da vas prihvaćaju, shvaćaju ozbiljno i odobravaju.

6. Na vašoj su strani
Toliko ste im se svidjeli i ne žele vas izgubiti pa se itekako trude da njihov miljenik pravilno postupi. Ukoliko vas čuju da se svađate i nakon toga se zauzmu za vas vjerujte da su vas potpuno prihvatili i žele da vaša veza uspije.

7. Pišu vam poruke i zovu vas
Njegova mama vas ponekad nazove bez očita razloga, samo kako bi s vama malo popričala. Sjeti vas se i pošalje vam poruku čak i kada nije neka obljetnica ili važan datum. Samo da vam kaže kako je naišla na sniženje ili novi frizerski salon. Ako se ovo događa definitivno u njoj imate saveznika.

No bez obzira na ove lijepe ili neke druge manje lijepe znakove kada njegovi roditelji vide koliko volite i cijenite njihova sina svakako bi vas trebali prihvatiti, uvažavati i odobravati. Vrijedi i obratno naravno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju