"Girls in ICT Day", naziv je svjetske inicijative koja se tradicionalno odražava u travnju. Njezin cilj je poticanje i jačanje djevojaka i žena u prepoznavanju brojnih mogućnosti u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

U sklopu toga, IT tvrtka Lemax četvrti put za redom održava event pod nazivom "ICT Supergirls".

Cilj eventa je dokazati ženama da mogu uspjeti u ICT sektoru jednako kao i muškarci, bez obzira na stečeno obrazovanje. Iz tog razloga, ovogodišnji slogan je "You can do It".

Svoje inspirativne priče ispričati će uspješne žene iz IT industrije kao što su Kata Barišić, vlasnica PokloniMe portala i osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije.

Riječ je o prvoj turističkoj turi Zagreba koja znamenitosti i ponudu grada prezentira uz pomoć korištenja suvremenih tehnologija, proširene i virtualne stvarnosti.

Cilj eventa je dokazati ženama da mogu uspjeti u ICT sektoru jednako kao i muškarci.

Priču o pomicanju osobnih granica podijelit će i Đurđica Orepić, žena koja je pet puta svladala najtežu utrku na svijetu, Ironman triatlon dug 226 kilometra.

Svoju prezentaciju održati će i Ivana Matić, osnivačica Women in Adria, online portala koji već šest godina okuplja najuspješnije žene u biznisu.

O tome kako promijeniti karijeru i biti uspješan u IT-u sudionicama će prezentirati predavačice iz Lemaxa.

Publiku će na kraju događaja zabaviti hrvatska stand up komičarka Marina Orsag, a cijelo događanje bit će popraćeno brojnim sponzorskim nagradama i druženjem.

"ICT Supergirls 2018" održati će se 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu, a event je u potpunosti besplatan.

Više o ovoj globalnoj inicijativi možete saznati na službenoj stranici ICT Supergirls, a ako se želite prijaviti na događaj to možete napraviti na linku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju