Pletenica na stranu idealna je ljetna frizura jer ju je jednostavno napraviti, a kosa je skupljena i tada se ne lijepi po vratu te ju možete nositi na posao, plažu ili pak tijekom večernjeg izlaska. Kako biste napravili pletenicu na stranu, trebate samo slijediti ovih pet koraka

1. Razdijelite kosu
Kada se radi pletenica na stranu onda je bolje i razdijeliti kosu na stranu, jer ćete tako postići onaj klasični izgled koji nećete moći dobiti s razdjeljkom na sredini.

2. Koristite šampon za suho pranje i sprej za teksturu kose
Ako vam je kosa neoprana ili masna, našpricajte korijen kose šamponom za suho pranje i dobro ga umasirajte. Zatim ostatak kose, odnosno dužinu od ušiju prema vrhovima, pošpricajte sprejom za teksturu neovisno o tome je li kosa čista ili neoprana.

Pletenica na stranu idealna je ljetna frizura jer je možete nositi na posao i na plažu, a kosa je skupljena te se neće lijepiti po vratu

Korištenje takvog spreja potrebno je kako biste lakše obuzdali kosu te kako biste spriječili neke dijelove i pramenove od ispadanja iz pletenice.

3. Skupite kosu na stranu
Lagano skupite svu kosu na jednu stranu te sredinu kose prislonite uz zatiljak vrata, iza ušne resice ili malo niže od toga. Od tog dijela počet ćete plesti kosu.

Ako imate pramenove koji ispadaju ili su prekratki, uvijte ih te osigurajte s ukosnicom. Nakon toga možete početi s pletenjem kose.

4. Podijelite kosu u tri dijela i ispletite pletenicu
Nakon što ste skupili kosu, podijelite je u tri dijela i počnite ih plesti. Kosu nemojte plesti do samog kraja, već zavežite pletenicu prije toga tako da mali dio kose ostane raspleten kako bi frizura izgledala ležernije.

Ako imate tanku ili kraću kosu onda biste trebali plesti čvrsto, a ne toliko opušteno. Naime, čvrstim pletenjem povećat ćete broj rotacija dijelova kose zbog čega će se pletenica vizualno činiti dužom i punom volumena.

5. Dobro učvrstite pletenicu
Obična gumica za kosu neće najbolje držati pletenicu na mjestu čitav dan te je moguće i da sklizne s kose. Naime, najbolji način da učvrstite pletenicu jest elastičnom malom gumicom za kosu.

Kako ovu frizuru učiniti što ležernijom, pogledajte u videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju