Kako je Uskrs sve bliže, pripreme za proslavu najvećeg kršćanskog blagdana sve su nam više u fokusu. Uz pripremu tradicionalnih jela i deserata koji će se naći na uskrsnom stolu, pripremamo se i za izradu pisanica, jednog od simbola Uskrsa.

Jaja se za Uskrs simbolično boje te se, po želji, dodatnu ukrašavaju. Tako ukrašena jaja nezaobilazna su dekoracija blagdanskog stola te simbol novog početka i života. Pisanice se obično i poklanjaju među članovima obitelji, kao i gostima.

Bojanje jaja najčešći je način ukrašavanja pisanica, no želite li iz bilo kojeg razloga preskočiti taj korak, lijepe i ljupke pisanice možete izraditi i na drugačije, jednostavne i lake načine. I samo mali detalj bit će dovoljan za izradu pisanica koje izgledaju poput slatkih remek-djela.

Jedna od ideja jest da na jaje stavite čipkastu trakicu koja može biti bijela ili u nekoj drugoj boji, a trakicu možete dodatno ukrasiti cvjetićem ili nekim drugim detaljčićem, ili je ostaviti takvu kakva je.

Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže

Tako ukrašene pisanice stavite u malo gnijezdo ili ukrasnu posudicu i dobit ćete prelijepu dekoraciju za dom koja će Uskrs učiniti još posebnijim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju