Prepuna živih, zabavnih boja, šarma i pozitive, kuća koju je jedna samohrana majka preuredila iz temelja sada izgleda kao najslađi dom iz mašte. Emma Parkes iz Shropshirea u Engleskoj preselila se sa svoje dvoje djece u kuću na farmi i pretvorila je u pravo remek-djelo.

Galerija Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 3 Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 7 Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 10 +14 Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje

Emma Parkes, samohrana majka iz Engleske koja radi u obrazovanju za djecu s posebnim potrebama, sa svojom djecom 18-godišnjom kćeri Poppy i osmogodišnjim sinom Ralphom doselila se na neugledno imanje na periferiji malog sela. Bezličnoj trosobnoj kući željela je dati ugođaj doma u vintage stilu o kakvom je sanjala, s puno boja i šarma kojim odiše svaki kutak preslatko uređenog interijera. U uređenju je koristila rabljeni namještaj i oslikane murale te je većinu posla obavila sama.

Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 12 Uzbudljive i ženstvene boje pretvorile su Emmin dom u mjesto kao iz slikovnice (Foto: Profimedia)

Uz dopuštenje stanodavca, jer je kuća unajmljena, Emma je prionula na posao te je prvo maknula stare tepihe ispod kojih su se skrivale rustikalne podne daske koje je potom obojila u bijelo. Odabravši ženstvenu i uzbudljivu paletu boja, Emma je u svaku prostoriju u domu unijela blještavilo boja potrošivši ukupno 1500 funti (oko 13.410 kuna) na renoviranje.

Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 14 Svaki kutak Emmina doma odiše šarmom i pozitivom (Foto: Profimedia)

Kad smo se doselili, kuća je cijela bila u blijedoj krem boji, ali strukturno dobra. Željela sam unijeti boje u boho stilu i obilje biljaka po cijeloj kući, rekla je Emma za Jam Press. Prva soba kojom se pozabavila bio je dnevni boravak, na koji je potrošila 800 funti te ga uredila s rabljenim retro namještajem, dok je na zid stavila veselu tapetu.

Garderobni ormar je san snova! Kristininu stanu u Kutini mnogi se ne mogu prestati diviti Stan u Kutini kojem se mnogi dive Stan u Kutini kojem se mnogi dive - 11 Stan u Kutini kojem se mnogi dive - 9 +14 Stan u Kutini kojem se mnogi dive - 14

Maleni raj na Lošinju: Stan od 15 kvadrata u koji stane sve što treba Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 4 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 9 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 6 +10 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 5

Od boja je izabrala zelenu te različite nijanse ružičaste. Maknula je zavjese i zamijenila ih pravom granom s koje vise biljke, a takav domišljati patent stavila je i u svoju spavaću sobu.

Prozori su jako lijepi i volim ih gledati, a i pogled kroz njih je nevjerojatan, pa nisam željela to sakriti sa zavjesama, dodala je Emma Parkes.

Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 11 Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje (Foto: Profimedia)

Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 8 I spavaća soba pršti šarmom i oku ugodnim bojama (Foto: Profimedia)

Šarmantna kuća prepuna boja u kojoj je nemoguće biti loše volje - 9 I eksterijer kuće izgleda neodoljivo (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju