Prepuna živih, zabavnih boja, šarma i pozitive, kuća koju je jedna samohrana majka preuredila iz temelja sada izgleda kao najslađi dom iz mašte. Emma Parkes iz Shropshirea u Engleskoj preselila se sa svoje dvoje djece u kuću na farmi i pretvorila je u pravo remek-djelo.

Emma Parkes, samohrana majka iz Engleske koja radi u obrazovanju za djecu s posebnim potrebama, sa svojom djecom 18-godišnjom kćeri Poppy i osmogodišnjim sinom Ralphom doselila se na neugledno imanje na periferiji malog sela. Bezličnoj trosobnoj kući željela je dati ugođaj doma u vintage stilu o kakvom je sanjala, s puno boja i šarma kojim odiše svaki kutak preslatko uređenog interijera. U uređenju je koristila rabljeni namještaj i oslikane murale te je većinu posla obavila sama.

Uz dopuštenje stanodavca, jer je kuća unajmljena, Emma je prionula na posao te je prvo maknula stare tepihe ispod kojih su se skrivale rustikalne podne daske koje je potom obojila u bijelo. Odabravši ženstvenu i uzbudljivu paletu boja, Emma je u svaku prostoriju u domu unijela blještavilo boja potrošivši ukupno 1500 funti (oko 13.410 kuna) na renoviranje.

Kad smo se doselili, kuća je cijela bila u blijedoj krem boji, ali strukturno dobra. Željela sam unijeti boje u boho stilu i obilje biljaka po cijeloj kući, rekla je Emma za Jam Press. Prva soba kojom se pozabavila bio je dnevni boravak, na koji je potrošila 800 funti te ga uredila s rabljenim retro namještajem, dok je na zid stavila veselu tapetu.

Maleni raj na Lošinju: Stan od 15 kvadrata u koji stane sve što treba Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 4 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 9 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 6 +10 Tea i Marin Dražančić svoj stan od 15 kvadrata uredili su tip-top - 5

Od boja je izabrala zelenu te različite nijanse ružičaste. Maknula je zavjese i zamijenila ih pravom granom s koje vise biljke, a takav domišljati patent stavila je i u svoju spavaću sobu.

Prozori su jako lijepi i volim ih gledati, a i pogled kroz njih je nevjerojatan, pa nisam željela to sakriti sa zavjesama, dodala je Emma Parkes.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju