Uoči blagdana Svih svetih, 31. listopada svake godine brojne zemlje svijeta, poput Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Kanade i Australije, slave Noć vještica, ili na engleskom Halloween.

Nekoć je ova svetkovina podrazumijevala ritualno rezbarenje bundeva kako bi se otjeralo loše vrijeme i osigurala dobra žetva. Iako se bundeve i dalje rezbare, one su tu danas samo radi estetskog dojma.

Noć vještica je u moderno doba postao sinonim za zabavu pod maskama s likovima vještica, vampira, duhova i sličnih strašnih pojava. No, ne morate se maskirati da biste uživali u duhu Halloweena.

Svoje ukućane možete iznenaditi i ponekim simpatičnim, ali "jezivim" detaljem. Kao što je ova efektna dekoracija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Djeci možete poslužiti zamrznutu ruku u zdjeli sa sokom od višnje, borovnice ili nekog drugog šumskog voća, a odraslima uz kakav alkoholni punč.

Somersby - zimski punč Sve nijanse popularnog punča koje morate probati ove zime

Sastojci za zamrznutu ruku:
625 ml vode
7 g želatine u prahu
kuhinjska rukavica
gumica za domaćinstvo
škare

Priprema:
1. Želatinu pomiješajte sa 60 ml hladne vode i pustite da odstoji oko jedne minute.

2. U lončiću na štednjaku zagrijte ostatak vode.

3. U zavrelu vodu ulijte rastopljenu želatinu te miješajte dok se sve granule ne rastope do kraja. Pustite da se tekućina malo ohladi.

4. Djelomično ohlađenu tekućinu ulijte u kuhinjsku rukavicu uz pomoć cjedila. Razlijte tekućinu pažljivo u sve prste.

5. Zavežite vrh rukavice gumicom za domaćinstvo.

6. Stavite rukavicu u zamrzivač na jedan do dva dana, odnosno dok se tekućina ne zamrzne do kraja.

7. Razrežite kuhinjsku rukavicu škarama, a zaleđenu ruku pažljivo uronite u željeno piće krvavo crvene boje. Živjeli!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju