Nekoć je ova svetkovina podrazumijevala ritualno rezbarenje bundeva kako bi se otjeralo loše vrijeme i osigurala dobra žetva. Iako se bundeve i dalje rezbare, one su tu danas samo radi estetskog dojma.
Noć vještica je u moderno doba postao sinonim za zabavu pod maskama s likovima vještica, vampira, duhova i sličnih strašnih pojava. No, ne morate se maskirati da biste uživali u duhu Halloweena.
Svoje ukućane možete iznenaditi i ponekim simpatičnim, ali "jezivim" detaljem. Kao što je ova efektna dekoracija koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Djeci možete poslužiti zamrznutu ruku u zdjeli sa sokom od višnje, borovnice ili nekog drugog šumskog voća, a odraslima uz kakav alkoholni punč.
Sastojci za zamrznutu ruku:
- 625 ml vode
- 7 g želatine u prahu
- kuhinjska rukavica
- gumica za domaćinstvo
- škare
Priprema:
- Želatinu pomiješajte sa 60 ml hladne vode i pustite da odstoji oko jedne minute.
- U lončiću na štednjaku zagrijte ostatak vode.
- U zavrelu vodu ulijte rastopljenu želatinu te miješajte dok se sve granule ne rastope do kraja. Pustite da se tekućina malo ohladi.
- Djelomično ohlađenu tekućinu ulijte u kuhinjsku rukavicu uz pomoć cjedila. Razlijte tekućinu pažljivo u sve prste.
- Zavežite vrh rukavice gumicom za domaćinstvo.
- Stavite rukavicu u zamrzivač dok se tekućina ne zamrzne do kraja.
- Razrežite kuhinjsku rukavicu škarama, a zaleđenu ruku pažljivo uronite u željeno piće krvavo crvene boje.