Ako živite u malom stanu, imate malo dijete ili kućnog ljubimca, ukrašavanje doma može predstavljati mali problem. U takvim situacijama zbog manjka prostora ili straha od rušenja možda si ne možete priuštiti veliko, raskošno božićno drvce.

Galerija Drvca za mali stan - 10 Drvca za mali stan - 9 Drvca za mali stan - 8 +6 Drvca za mali stan

Međutim, to nikako ne znači da i vaše drvce ne može zasjati sjajem najvećeg bora. I mala drvca, ako su lijepo ukrašena, jednako uspješno donose blagdanski duh u svaki dom.

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za ukrašavanje malog božićnog drvca zahvaljujući kojima će čak i oni s velikim borovima poželjeti svoje gigante zamijeniti za male šarmere.

1. DRVCE STAVITE U POSUDU

Svoje drvce možete postaviti u posudu i tako ga pretvoriti u pomični božićni ukras koji, ovisno o situaciji u svojem domu, možete staviti tamo gdje vam to najviše odgovara. Ovisno o tome što volite, posuda može biti limena, od pruća ili nekog drugog materijala.

Drvca za mali stan - 4 Drvca za mali stan (Foto: Living4media)

2. PAŽLJIVO BIRAJTE KUGLICE

Kada ukrašavate veliko drvce, prostora je toliko da možda ne pazite na izgled svakog ukrasa koji stavljate na njega, međutim kada imate maleno drvce, ipak budite pažljiviji prilikom izbora ukrasa da konačni rezultat bude savršen. Bit će ih manje, ali uz malo volje i truda baš svaki može biti prekrasan.

3. POIGRAJTE SE UKRASIMA RAZLIČITIH VELIČINA

Iako je vaš drvce maleno, ne moraju baš svi ukrasi biti takvi. Birajte veće i manje kuglice kako biste postigli kontrast. Osim toga, lijepe, velike kuglice na malenom će drvcu još više doći do izražaja. Nemojte se zaustavljati samo na kuglicama, birajte ukrase svih oblika, mašnice, pahuljice...

Drvca za mali stan - 2 Drvca za mali stan (Foto: Living4media)

4. BOJE

Tu nema razlike u donosu na veliko drvce, ovisno o svojem ukusu birajte jednobojne ukrase ili šarenilo. Isprobajte samo bijele kuglice za šik neutralan izgled ili crvene i zlatne kako bi vaše drvce dobilo tradicionalan izgled.

5. LAMPICE

Lampice imaju svoje mjesto među omiljenim blagdanskim ukrasima, a ne trebate ih izbjegavati ni na malom drvcu. Osim klasičnih lampica, možete staviti i, primjerice, lampice u obliku zvjezdica. Pripazite samo da ne pretjerate kako lampice ne bi zasjenile ostale ukrase.

6. UKLJUČITE OBITELJ

Iako oko ukrašavanja malog drvca nema posla kao oko velikog, i njegovo ukrašavanje prilika je da okupite obitelj i prijatelje kako biste zajedničkim trudom postigli najbolji rezultat i, ono najbitnije, proveli vrijeme zajedno.

Ako vam treba inspiracija za ukrašavanje malog božićnog drvca, potražite je u našoj galeriji, ali i u nastavku teksta, gdje smo izdvojili prekrasne male zvijezde.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju