Sive, bež i neutralne pastelne nijanse već su nekoliko godina na vrhu najpopularnijih boja kada je riječ o uređenju interijera i životnih prostora. To i ne čudi jer riječ je o bojama koje se lako uklapaju u svaki stil uređenja i bez problema se međusobno kombiniraju. No, želite li mali odmak od sive i drugih toliko popularnih boja, predlažemo vam smeđu.

Galerija Smeđa boja u domu - 11 Smeđa boja u domu - 5 Smeđa boja u domu - 9 +26 Smeđa boja u domu

Nećete često čuti da vam netko kaže da mu je smeđa najdraža boja. I zaista, smeđa je jedna od najmanje omiljenih boja, pa tako nije baš popularna ni u uređenju interijera, naročito nakon što su siva, bež i pastelne nijanse zavladale u tom području. No, ako toploj i bogatoj smeđoj želite dati šansu, donosimo vam ideje kako da je uklopite u vaša četiri zida.

Smeđa boja u domu - 9 Sjedeća garnitura u smeđoj i puno bjeline - pun pogodak (Foto: Living4media)

Smeđa boja nastaje miješanjem žute, narančaste ili crvene s crnom ili sivom. Često se vidi u prirodi, drveću, tlu, boji ljudske kose, boji očiju i pigmentaciji kože. U interijeru može djelovati rustikalno, ali i vrlo moćno i elegantno, ovisno kakvu nijansu izaberete, prvenstveno svjetliju ili tamniju.

Smeđa boja u domu - 2 S detaljima u smeđoj boji ne možete pogriješiti, pogotovo ako su u kombinaciji s bijelom (Foto: Living4media)

Smeđa boja u domu - 18 I smeđa kuhinja može izgledato vrlo elegantno i lijepo (Foto: Living4media)

Odlučite li se za neki veći komad namještaja u smeđoj, poput garniture za sjedenje ili regala u dnevnom boravku, prijedlog je da u ostatku prostora bude što više bjeline ili drugih svijetlih tonova kako bi se stvorio što bolji sklad.

Bit će hit u 2023.: Živa boja u domu koja ide savršeno uz neutralne tonove Raspberry Blush 2008-30 boja je koja će vladati u 2023. godini - 5 Raspberry Blush 2008-30 boja je koja će vladati u 2023. godini - 6 Raspberry Blush 2008-30 boja je koja će vladati u 2023. godini - 7 +9 Raspberry Blush 2008-30 boja je koja će vladati u 2023. godini - 2

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

I detalji u smeđoj poput ukrasnih jastučića, lampe ili prekrivača unijet će u dom dašak jeseni i ambijent prirode. U fotogaleriji na početku teksta pronađite ideje kako da se smeđa boja savršeno uklopi i u vaš životni prostor.

Bauhaus, 287,90 kn Bauhaus, 287,90 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Ikea, 12,90 kn Ikea, 12,90 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Next, od 122 do 218 kn Next, od 122 do 218 kn (Foto: Internetska stranica trgovine)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju