Iako vam se možda čini da se s 23 kvadratna metra životnog prostora ne može puno toga napraviti, osim pobrinuti se da u njih ugurate sve ono osnovno, potrebno za život, Estonka Liisi Väli dokaz je da se uz dozu kreativnosti i snalažljivosti i u tako malo kvadrata može postići puno.

Galerija Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Detalji stvaraju modernu atmosferu u malom stanu od 23 kvadrata

Kako nam je rekla, inspiraciju za uređenje svog stančića, koji, između ostalog, krasi visoki strop, pronalazi u starim europskim interijerima.

Volim kombinirati staro i novo, različite stilove i materijale i učiniti da sve izgleda lagano i prozračno, rekla nam je i zaključila da voli tradicionalan stil s dozom modernog.

Prilikom uređenja inspirira se na Instagramu, ali tu su i knjige i časopisi o interijerima, kao i filmovi. 

Stan od 23 kvadrata Stan od 23 kvadrata (Foto: Instagram@liisivali)

Kada je u pitanju uređivanje malih prostora poput njezina, smatra da je važno koristiti svijetle tonove kako bi izgledao veći. Ona sama koristila je, kaže, puno bijele boje, a i gotovo sav njezin namještaj je bijel. Bjelinu je pak razbilla dodavanjem pokoje boje tu i tamo te korištenjem različitih materijala.

Primjerice, zidnim tapetama je stvorila modernu i toplu atmosferu koja je cijeli ugođaj podignula na višu razinu.

U spavaćoj sobi postavila je narančastu tapetu koja imitira šumu i ptice, dok je u kupaonici postavila predivnu cvjetnu tapetu koja stvara dojam retro, renesansnog prostora kakvog možemo vidjeti na starim umjetničkim djelima. 

Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivno uređen stan od 23 kvadrata (Foto: Instagram@liisivali)

Na kraju, dodala je da je u malo kvadrata uvijek dobra ideja koristiti višenamjenski namještaj. Tako se primjerice njezin kauč po potrebi pretvara u krevet za goste.

Frustrira vas manjak prostora? Inspirirajte se ovim stančićem od 31 m2 koji izgleda ljepše od velikih stanova Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih Mali stan od 31 metara kvadratnih +3 Mali stan od 31 metara kvadratnih

Kako izgledaju 23 četvorna metra pretvorena u pravi mali spektakl, pogledajte u našoj galeriji, a po dozu dodatne inspiracije uvijek možete skoknuti i na Liisin profil na Instagramu. 

  Stan od 23 kvadrata Mala, ali efektna kuhinja (Foto: Instagram@liisivali)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju