.Uređenje vrta u proljeće jedan je od najdražih poslova, a zasukati rukave – reciklirati, kompostirati i uzgajati mnogima je svojevrsna terapija.

Galerija Dekoracije s automobilskim gumama Dekoracije s automobilskim gumama Dekoracije s automobilskim gumama +10 Šarene vaze za cvijeće

Ako posjedujete stare automobilske gume, nemojte ih voziti u reciklažno dvorište, nego ih iskoristiti za ukrase u svom dvorištu.

Dekoracije s automobilskim gumama Viseća cvjetna konstrukcija (Foto: Shutterstock)

Stare gume mogu poslužiti kao efektni ukras, u njih možete posaditi cvijeće ili povrće, a mogu imati i namjensku ulogu, pa od njih možete izraditi fotelje, stolce, cijelu vrtnu garnituru ili pak ljuljačku za klince.

U nastavku pročtajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći u realizaciji ove zanimljive ideje. 

  • Sve što vam treba za izradu vrtne dekoracije od starih guma jest oštri predmet, poput velikog noža ili tanke pile te boje koje neće oprati kiša.
  • Najbolje je koristiti lak u spreju, ali ako nijanse laka neće zadovoljiti potrebe vaše mašte, odličan su izbor sve uljane te nitro boje, koje lako možete pronaći u svakoj specijaliziranoj trgovini.
  • Ako u gumu želite posaditi cvijeće, vrlo je važno izbušiti je u dnu kako bi cvijeće dobilo sve potrebno iz zemlje.
  • Najbolje je koristiti zimske gume koje su istrošene i dotrajale jer su one mekše pa je s njima lakše rukovati.

Dekoracije s automobilskim gumama Gumena žaba bit će zvijezda vašeg vrta (Foto: Shutterstock)

Na ovaj način možete napraviti efektne kreacije koje će vaš vrt pretvoriti u mamac za poglede.

15 vrtova u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 12 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 10 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 11 +11 Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 6

Od bunara, koji ćete lako napraviti tako da gumu složite jednu na drugu, pa sve do malo kompliciranijih primjeraka – poput žapca koji čuva vrt, u galeriji na početku teksta možete se inspirirati idejama kako vrt urediti starim, recikliranim gumama.

Dekoracije s automobilskim gumama Improvizirani bunar koji je gotov lako i brzo (Foto: Shutterstock)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju