Ujesen nas ljepota parkova očarava predivnim bojama i prizorima otpalog lišća koji bude slatku melankoliju. Ima nešto zaista čarobno u parkovima kada dođe jesen, mame nas da se prošećemo njima, sjednemo na klupu i svim čulima upijamo ljepotu koja nas okružuje.

Jesenska idila zavladala je i u šibenskom Perivoju Roberta Visianija, jednom od najljepših dalmatinskih parkova u kojem je spojena perivojna kultura i krajolik. Bogatstvo i raznolikost mediteranske flore te s druge strane čovjek koji je u prošlosti proslavio Šibenik - Robert Visiani, poznati istraživač naše flore i obnovitelj najstarijeg botaničkog vrta u Europi, onog u Padovi.

Park je podignut oko 1895. godine, a nalazi se u centru grada između Poljane i šibenske rive. Temeljito je obnovljen 1995. godine kada su prostor u parku zauzele pretežno mediteranske biljke. Posebno je lijep za vrijeme adventa kada se u njemu održava šibenski adventski sajam.

Iako će ovih blagdana advent biti puno skromniji nego inače, jesen nije morala biti skromna sa svojom ljepotom, pa nas i ove godine časti prizorima koji nas uvijek ostave bez riječi. Raskoš požutjelog lišća, vodoskok, stara svjetiljka i zelene klupe stvorili su sliku zbog koje Perivoj Roberta Visianija itekako opravdano nosi titulu jednog od najljepših parkova u Dalmaciji.

Slika nije dostupna Nestvarno lijepo: Fotografije zbog kojih bismo ovog trena legli u polje suncokreta

Priroda nas još jednom podsjeća da je ono najljepše u životu već tu, pored nas - samo trebamo pogledati oko sebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju