Moderne obitelji postoje u raznim oblicima, a često sadrže i kućne ljubimce. Kako su joj obitelj i život kod kuće na prvom mjestu, IKEA je osmislila kolekciju LURVIG, koja donosi brojna rješenja za domove s ljubimcima.

Galerija U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima - 7 U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima - 2 U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima - 13 +15 U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima  

Svaki dobar vlasnik psa ili mačke promatra svog ljubimca kao ravnopravnog člana obitelji. Naši kućni ljubimci dijele naš životni prostor, a mi uživamo provodeći vrijeme s njima, iako ponekad sakrivaju obuću ili grizu kablove. Zašto im onda ne bismo pružili i vlastiti kutak unutar doma? Upravo su ovo IKEA dizajneri imali na umu kada su kreirali LURVIG, kolekciju namijenjenu unaprjeđenju života s ljubimcima u domu. LURVIG je osmišljen tako da se lako može uklopiti u svaki dom, a od sada je dostupan u robnoj kući IKEA Zagreb.

IKEA-ina kolekcija LURVIG uključuje krevet za pse i kućice za mačke, prekrivače i jastuke, zdjele za hranu i vodu, razne igračke,...Kućni ljubimci danas su prisutni u sve više domova diljem svijeta. Čak 42 % kućanstava u Zagrebu i okolici ima kućne ljubimce, od toga 26 % dijeli svoj prostor s psima, a 18 % s mačkama (neki oboje). IKEA je spoznala da suvremene obitelji smatraju ljubimce ravnopravnim članovima i sada u ponudu uvodi pažljivo dizajnirani asortiman pristupačnih proizvoda namijenjenih boljem životu u domovima s psima i mačkama.

Kućni ljubimci danas su dio obitelji i prisutni su u sve većem broju kućanstava, a ako gledamo što im se nudi, vrlo malo je predmeta na tržištu koji su osmišljeni iz perspektive uređenja domova, kaže Peter Bondesson, projektni lider za kolekciju LURVIG, iz IKEA of Sweden.

U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima - 5 U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima (Foto: IKEA)

Kolekcija je izrađena od materijala svedenih na osnovne boje. Posebno se izdvaja krevet za mačke koji se savršeno uklapa u jedinicu za odlaganje KALLAX te sofa za mačke i manje pse koja je minijaturna kopija KLIPPAN sofe, a čak se može i razvući za maksimalnu udobnost!

Vrlo je važno shvatiti prirodne potrebe i ponašanja životinja, poput načina na koji spavaju, jedu ili se igraju. Na temelju toga možemo dizajnirati proizvod koji se uklapa u naše, ′ljudske potrebe′, kao što su stil i oblik namještaja. Prva stvar na koju smo mislili bila je sigurnost: psi vole žvakati svoje igračke i nerijetko donesu ponešto prljavštine iz svakodnevnih šetnji, dok će mačke sigurno izgrebati neke površine i vrlo su osjetljive na mirise i teksture. Stoga su sigurni i izdržljivi materijali bilo vrlo važni pri izradi LURVIG kolekcije, kaže Barbara Schäfer, veterinarka i voditeljica projekta, zadužena za sigurnost i sukladnost proizvoda pri tvrtki IKEA of Sweden.

Kolekcija LURVIG uključuje krevet za pse i kućice za mačke, prekrivače i jastuke, zdjele za hranu i vodu, razne igračke, ali i ovratnike, povodce te četke za njegovanje dlake ljubimaca.

U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima - 8 U robnu kuću IKEA Zagreb stigla je kolekcija LURVIG namijenjena kućnim ljubimcima (Foto: IKEA)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju