Svako pakiranje folije ima sjajnu i mat stranu koju svatko koristi na različit način. U nastavku otkrivamo postoji li razlika

Teorija o upotrebi aluminijske folije u kuhinji kod svakoga je drugačija.

Aluminijska folija jedan je od najčešćih "pomoćnika" u domu

Zagovornici pripremanja hrane na sjajnoj strani reći će da reflektira više topline pa jelo na kraju ima hrskaviju koricu, dok oni koji preferiraju kuhanje na mat strani smatraju kako ona bolje provodi toplinu i stvara ujednačenu površinu za pečenje.

Istina je da aluminijska folija nema pravu i krivu stranu i na koji god način ju koristite, ustvari ste u pravu.

Razlika u "finišu" stvar je proizvodnje, objašnjavaju stručnjaci iz američkih Reynolds Kitchens koji već 70 godina proizvode sve što vam je ikada trebalo u kuhinji.

Folija se kod proizvodnje "valja" u slojevima. To je proces u kojem se folija pomoću topline i zatezanja dovodi do željene debljine.
Dva sloja folije obrađuju se u isto vrijeme kako ne bi došlo do pucanja. Na mjestima gdje jedan sloj folije dotiče drugi nastaje mat strana. A sjajna strana nastaje na mjestima koja nisu u doticaju.

Osim u kuhinji, možete ju upotrebljavati i u ostaku doma na različite načine. Zato vam donosimo i 10 genijalnih upotreba aluminijske folije u domu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju