Svaki pravi vlasnik psa želi da njegov kućni ljubimac ima svu sreću svijeta, a vjeruje se da će psu sreću donijeti i ako mu date određeno ime. Doznajte koja imena psima donose sreću

U mnogim kulturama sreća povezana s imenom shvaća se vrlo ozbiljno: i imena za ljude i za poslovne tvrtke biraju se strateški kako bi uključivala pozitivnu terminologiju i riječi, a čak se rade i numerološke analize prije nego se ime izabere.

Isto tako postoje imena za pse za koja se smatra da donose sreću i ljubimcu i njegovom vlasniku. Sastavili smo listu 10 najsretnijih imena koja, vjeruje se, psu donose dug i sretan život.

1. Luna

Značenje ovog pomalo mističnog imena je mjesec pa tako i rimska božica Mjeseca nosi ime Luna. Želite li svoju ljubimicu nagraditi lijepim i sretnim imenom, s Lunom sigurno nećete pogriješiti.

Svaki pravi vlasnik psa želi da njegov kućni ljubimac ima svu sreću svijeta, a vjeruje se da će psu sreću donijeti i ako mu date određeno ime. Doznajte koja imena psima donose sreću

2. Sky
Ime koje znači nebo, ali i donositelj vode što ovo ime čini vrlo moćnim jer je voda nepohodna za sav živi svijet. Ovo poletno ime je unisex, odnosno možete ga dati svome psu bez obzira je li ženka ili mužjak.

3. Freddie
Pravo ime za slatku i razigranu pseću njuškicu. Freddie znači miran vladar što znači da će svojoj obitelji donijeti sreću i blagostanje.

4. Koko
Ovo šik ime svojim ljubimcima prvi su počeli davati Francuzi i Španjolci. Smatra se sretnim jer je u jednom dugogodišnjem istraživanju otkriveno da su psi s imenom Koko bili među najsretnijima, odnosno najmanje su bili pogođeni ozljedama i bolestima. Pogledajte i 10 najljepših pasmina pasa na svijetu.

5. Minnie
Ime kao stvoreno za malu ženkicu. Kao i kod imena Koko, i za ovo ime istraživanje je pokazalo da donosi veliku sreću.

6. Peni

Ljupko, damsko ime stvoreno za vašu umiljatu dlakavu mezimicu. Ime znači novčanu jedinicu u valuti Velike Britanije, odnosno novčić, pa se vjeruje da će obitelj koja svom psu da ime Peni uživati u materijalnoj sigurnosti. A materijalna sigurnost znači i dobru skrb za kućnog ljubimca.

7. Astra

Snažno ime koje znači zvijezda te tako asocira na sve što je uzvišeno i nedokučivo.

8. Feliks
Često se daje macama, ali ni među psima ime Feliks nije rijetkost. To ni ne čudi s obzirom da znači sreća i uspjeh. Doznajte i koje su najpametnije pasmine pasa na svijetu.

9. Šiva
Ovo ime češće se daje ženkama, ali dobro će stajati i mužjacima. Šiva znači sretan pa se vjeruje da psima koji nose ovo ime donosi veliku sreću i ispunjen život.

10. Lucky
Jednako popularno ime i za ženke i za mužjake. Lucky znači sretan pa će pas kojeg krasi ovo lijepo, opušteno ime biti pravi srećković.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju