Svi znamo nekoga čiji dom uvijek izgleda poput male oaze mira i sreće jer odiše takvom urednošću i čistoćom zbog kojih bi tamo ostali danima. I dok su oni uvijek spremni na nenajavljene goste i spontana okupljanja, vi se istovremeno pitate kako im to uspijeva. Tajne njihova zanata pronašli smo u savjetima kojih se drže gotovo pobožno, a koje bi svatko mogao vrlo lako usvojiti i tako učiniti svoj dom opuštajućim mjestom od kojeg će se teško odvojiti.

Galerija Fine Guard PureSurfaces Fine Guard PureHands Fine Guard FabricBooster +5 Fine Guard FabricBooster

Radne površine držite praznima

Fine Guard proizvod za dezinfekciju Fine Guard proizvod za dezinfekciju (Foto: PR)

Za neke je kuhanje mrski posao koji zahtijeva mnogo energije, pa kada dođe vrijeme za čišćenje kuhinje i radnih površina, oni više nemaju dovoljno elana s kojim bi se posvetili ovom zamornom poslu. Kako ostaci hrane i prljavi tanjuri ne bi dočekali večer ili pak idući dan da ih se opere, oni koji drže do urednosti savjetuju da se površine čiste paralelno dok se i kuha, posebice ako hrani koju spravljate treba vremena da se skuha. U tom slučaju imate dovoljno vremena posvetiti se čišćenju radnih površina. Napunite sudoper do pola toplom vodom i dodajte sapunice te unutra odlažite sve prljavo posuđe kako bi ga kasnije bilo mnogo lakše očistiti.

S obzirom na to da je kuhinja mjesto nakupljanja mnoštva bakterija, posebice ako radite s mesom, budite sigurni da ste površinu dovoljno dobro očistili tako da je prođete kvalitetnim dezinficijensom kao što je Fine Guard PureSurfaces. On će ukloniti 99,9 % bakterija i virusa i držati ih podalje od vas čak 21 dan, a s obzirom na to da je odobren od strane FDA, odnosno vladine agencije za hranu i ljekove, te kako ne sadrži alkohol i toksine, idealan je za korištenje u kućanstvu s djecom i kućnim ljubimcima kao i u blizini hrane.

Napravite raspored čišćenja

S obzirom na to koliko je svakodnevica ubrzana i ispunjena raznim zadacima, mnogi za čišćenje imaju samo vikend. Ipak, sve je stvar organizacije, pa tako i čišćenje ne mora biti rezervirano isključivo za ta dva dana u tjednu koja biste trebali posvetiti odmoru i opuštanju. Kako bi dom zablistao pravim sjajem, treba napraviti raspored čišćenja i svaki dan izvršiti jedan kućanski posao koji ne bi trebao oduzimati više od 20 minuta dnevno. Tako će dom uvijek djelovati čisto i uredno, a da na čišćenje niste utrošili mnogo energije.

Čišćenje im nije mrsko

Čišćenje ne mora biti zamorno, a kamoli stresno. Upravo to je ono što vam žele poručiti oni čiji dom izgleda kao s naslovnice. Živjeti u čistom i urednom domu pobudit će osjećaj zadovoljstva i ugode te ćete u njemu rado htjeti boraviti. Osim toga, čišćenje ima i katarzičnu notu zbog koje ćete se osjećati lakše i sretnije jer ćete, primjerice, isprazniti ormar od odjeće koju niste godinama nosili ili se riješiti brojnih papira koji su do tada zatrpavali ladice. Jednom kada napravite veliko čišćenje određene prostorije, bitno ju je takvom i održavati, pa ćete svoj omiljeni kauč moći osvježiti uz pomoć usisavača, ali i dezinficijensa za tkanine. Jedan takav je i Fine Guard FabricBooster, koji će ukloniti gotovo sve bakterije i viruse koje putem odjeće prenosite na kauč, sofu ili fotelju i držati ih podalje 48 sati. Ovo omiljeno mjesto okupljanja zablistat će novim sjajem u samo nekoliko trenutaka, što će ostaviti zadovoljan osmijeh na licu svih ukućana.

Ne zatrpavajte prostor

Ljudi kojima je dom uvijek uredan i čist imaju naviku često se rješavati stvari koje im u domu više nisu potrebne. Mnogi od njih oslanjaju se i na politiku ''jedna stvar unutra, druga van'' kako si, primjerice, ne bi zatrpavali ormar s previše odjeće, knjiga ili malih sitnica. Kako biste slijedili njihov primjer, stvari koje više ne upotrebljavate odložite u vrećicu, koju potom možete donirati potrebitima ili ako su stvari izgubile svoju funkciju, jednostavno ih bacite. Kada imate manje stvari koje stalno trebate držati urednima, lakše je održavati dom čistim.

Čišćenje raspoređuju po prostorijama

Jedna od najvećih grešaka koje mnogi rade jest da svaku prostoriju u domu žele počistiti u jednome danu i tako si stvaraju dodatni stres, posebice ako dolaze gosti. No čišćenjem svih prostorija istovremeno nećete moći prostorije počistiti dovoljno detaljno kako biste možda htjeli jer za to nećete imati vremena. Ako dolaze gosti, svoju pažnju posvetite onim prostorijama u kojima će oni boraviti i koje im prve upadaju u oči. To su, u prvom redu, hodnik i dnevni boravak te kupaonica, a kuhinju i spavaću sobu ostavite za neke druge dane.

Iako nije sredstvo za čišćenje, u ovim vremenima kada svi pojačano brinu o higijeni oboružajte se dezinficijensima. Proizvodi Fine Guard nisu agresivni za pokućstvo, kao ni za ukućane, a jednom kada njima prođete po površinama, tkanini ili rukama, osjećat ćete se zadovoljnije jer ste svojim gostima i ukućanima pružili svu zaštitu koju ste mogli. S obzirom na to da Fine Guard proizvodi ne sadrže alkohol kao niti štetne toksine, oni će se u vašem domu osjećati ugodno i sigurno što je gesta koju će zasigurno cijeniti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Fine Guard po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju