Kuhinja je zabavno mjesto gdje učimo izrađivati ukusna jela i tako stvaramo obroke za pamćenje. U tom nam procesu uvelike pomažu razni uređaji, posebno oni koji svojim inovacijama ostavljaju sve manje posla za nas.

1. Perilica posuđa uz koju se ne morate saginjati

Perlice posuđa olakšavaju muke pranja posuđa još od kraja 20. stoljeća, kada su ušle u masovnu uporabu. Ovaj je izum svojom praktičnošću oduševio mnoge kućanice kojima pranje posuđa nije jedna od dražih aktivnosti. Današnje perlice posuđa osim što sve bolje obavljaju svoju primarnu ulogu, sve se više prilagođavaju potrebama čovjeka. Mehanizam koji omogućuje lagano podizanje donje košare ugrađen je u ComfortLift perilice za posuđe. Na taj je način Electrolux svakodnevni zadatak pranja posuđa učinio još jednostavnijim i ugodnijim.

2. Pametne pećnice

Nema pećnice koja će proizvesti savršen obrok bez zasukanih rukava i ponešto znanja o kuhanju, ali sve je više pećnica uz koje kuhanje postaje zabavnije. Ako izdvojite određenu svotu novca, možete kupiti pećnicu koja automatski prepoznaje hranu i prema tome određuje program pečenja. Osim identifikacije namirnica, pametne pećnice posjeduju i kontrolnu funkciju pa tako korisnik može vidjeti sadržaj pećnice u svakom trenutku, a mobilni uređaj koji je spojen s pećnicom obavještava i kada je jelo spremno za degustiranje.

3. Indukcijska ploča za kuhanje

Ako želite zagrijati litru vode u svega dvije minute, indukcijska ploča za kuhanje zadovoljit će tu, kao i ostale vaše užurbane životne potrebe. Pri kuhanju indukcijom moguće je prilagoditi temperaturu u trenutku, i to samo jednim prelaskom prsta po kontrolnoj tipki. Stoga ne morate strahovati od toga da će sadržaj lonca iskipjeti van. Također, neke indukcijske ploče imaju funkciju automatskog prepoznavanja posude za kuhanje, što znači da zagrijavaju samo bazu posude, čime je okolno područje sigurno za dodir. Ostane li vam mali predmet poput žlice na ploči, možete ga primiti, a da se ne opečete.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Electroluxom" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju