Ovo je balkon koji dokazuje da uz ključne komade namještaja i nekoliko „uradi sam“ ideja hladni balkon može postati šarena oaza za uživanje na otvorenom.

Galerija Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Genijalna ideja za vertikalni vrt +7 Detalji koji čine razliku u uređenju balkona  

Ako ste među sretnicima koji imaju balkon, nemojte ga zanemariti i od njega napraviti skladište. Zagrepčanka Maja svoj je maksimalno iskoristila i pokazala nam kako se balkon s crvenom ogradom, svijetlim pločicama i klasičnom bijelom fasadom transformirao u najpoželjniji dio njezina stana.

U uređenju Maji je bilo ključno da ne pretrpa balkon. Podijelila ga je u dvije zone i pazila da komade namještaja uskladi s dimenzijom balkona. Odlučila se žutim i tirkiznim detaljima unijeti boje, a sve je podigla i ljubičastim detaljima.

Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Foto: Sandro Sklepić

U jedan kut smjestila je stol i dva stolca te stvorila idealno mjesto za uživanje u delicijama i koktelima. Kutak je okružila drvcima i sezonskim cvijećem u manjim posudicama. S obzirom na to da joj je balkon okrenut prema istoku, na njemu ima dosta svjetla, što je pogodno za većinu biljaka.

Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Šareni balkon iz Zagreba koji nas je osvojio Foto: Sandro Sklepić

Poželite li vi na svoj balkon unijeti zelenila, uzmite u obzir stranu svijeta na koju gleda vaš balkon i koje biljke su pogodne za takve uvjete. Fuksija, begogonije i azaleje dobar su izbor ako vam balkon nije na sunčanoj strani. Za tople ljetne večeri unesite dašak romantičnosti retro lampicama.

Sve što vidite na balkonu Maja je kupila u Pevecu. Tamo je pronašla i viseću ljuljačku koja ju je inspirirala da si na drugoj strani balkona napravi ugodno mjesto za ispijanje kave. U pozadini je pomoću drvenih kutija napravila vertikalni vrt, koji je, osim što sadrži sve potrebne začine, dobra zamjena kada još niste spremni ili vješti za izgradnju klasičnog vertikalnog vrta.

Genijalna ideja za vertikalni vrt Genijalna ideja za vertikalni vrt Foto: Sandro Sklepić

Ovaj balkon dokaz je da vaše mjesto za uživanje na otvorenom može biti ugodnije i ljepše uz nekoliko cijenom pristupačnih detalja.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju