12-godišnja Chriztel Renae Aceveda nastupila je u sedmoj emisiji showa Supertalent i rastopila gledatelje svojim glasom, skromnošću i iznimnim talentom. Osim što je oduševila žiri, osvojila je i publiku koja je, prvi put otkako je showa, dodijelila zlatni gumb i djevojčicu plasirala direktno u finale.

Galerija Chriztel Chriztel Renae Aceveda, Supertalent Chriztel Renae Aceveda, Supertalent +2 Chriztel Renae Aceveda

Chriztel je rodom s Filipina, a prije tri godine je svoj rodni kraj zamijenila Svetim Martinom na Muri, nakon što se njezina mama zaljubila u tatu Međimurca. Iako do negdje prije nije niti znala gdje je naša mala Hrvatska, danas je zaljubljena u tradiciju međimurskog kraja, što nam je pokazala izborom pjesme.

Otpjevala je Dej mi, Bože, joči sokolove, etno dragulj domaće glazbe, a govori nam da je tu pjesmu odabrala zbog poruke koju nosi.

Moja mama je otkrila ovu pjesmu i predložila mi je da ju pjevam. Odmah mi se svidjela, čula sam da je to jako dobra pjesma, a posebno joj je lijepo značenje, rekla nam je Chriztel.

Prije nego što je stala na veliku pozornicu rekla je kako joj se Hrvatska sviđa jer ima proljeće i jesen te zato što nije prevruće. Također, u Hrvatskoj je prvi put u životu vidjela snijeg, a to je je, govori, bio poseban doživljaj. Sveti Martin na Muri sjeo joj je na prvu, ponajviše zbog bogate tradicije i drage djece s kojom je okružena u svom selu.

Kad sam dobila zlatni gumb nisam znala što bih mislila, ali moje srce je bilo ispunjeno srećom.

Kad mi je mama rekla da ćemo doći u Hrvatsku jer je našla mog tatu jako me je bilo strah jer sam se uvijek pitala što će drugi misliti kad vide jednu djevojčicu koja drugačije izgleda, ali kad sam krenula u školu, baš su svi napravili sve da se osjećam kao da sam doma. Najčešće se družimo tako da se šećemo, pričamo, ispričala je Chriztel prije nastupa i podijelila s nama nekoliko sitnica iz svog života.

Na pitanje kako se osjećala kad je dobila zlatni gumb, simpatična djevojčica odgovorila je da je mislila da sanja.

Chriztel Renae Aceveda, Supertalent Chriztel Renae Aceveda (Foto: Nova TV)

U tom trenutku nisam znala što bih mislila, ali moje srce je bilo ispunjeno srećom, kaže Chriztel, prava mala profesionalka koja, osim anđeoskog glasa ima i drugih talenata.

U Hrvatskoj sam prvi put vidjela snijeg.

Znam svirati i neke instrumente, ali još uvijek nisam jako dobra u tome. Trenutačno sama učim kako svirati usnu harmoniku, električnu gitaru i klavir, a osim pjevanja volim još i crtati, skicirati i slikati te izrađivati razne umjetničke rukotvorine, rekla je malena kreativka i dodala da su joj matematika i likovni najdraži predmeti u školi.

Trenutačno sama učim kako svirati usnu harmoniku, električnu gitaru i klavir.

Chriztel je članica matematičkog kluba u školi, i kako nam je skromno priznala, jako je brza u rješavanju zadataka. O budućnosti ne razmišlja previše, važno joj je, kaže, da bude sretna i da jednog dana radi posao koji voli, ali najsretnija bi bila kad bi postala pjevačica. 

Iako joj Filipini nedostaju i jedva čeka vidjeti svoju obitelj, Hrvatska joj je danas drugi dom kojega je brzo zavoljela. Kroz smijeh nam govori da je to i zbog hrane, a na pitanje koje joj je domaće jelo najdraže, kao iz topa nam je odgovorila da su to – punjene paprike.

Chriztel Renae Aceveda, Supertalent Chriztel Renae Aceveda (Foto: Nova TV)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju