Uz Stjepana Vukadina ove su godine kandidatima podrška i Goran Kočiš te Mario Mihelj.
Kako bismo ih još bolje upoznali, razgovarali smo s njima i saznali zanimljivosti iz njihova života, odnosno iz kuhinje na poslu, ali i one kuhinje doma.
Prvo smo razgovarali s chefom Marijem Miheljom, a sada smo uživali u zanimljivom razgovoru i sa chefom Goranom Kočišem.
U nastavku provjerite što nam je sve rekao poznati chef i veliki ljubitelj slavonske slanine.
Da u hladnjaku možete imati samo jednu namirnicu, koja bi to bila?
Ovo je baš teško pitanje…ali reći su slanina.
Koji vam je najdraži miris u kuhinji?
Miris pečene slanine.
Koji je vaš omiljeni desert?
Šnenokle koje radi moja sestra.
Kritika od koje ste najviše naučili za vrijeme života?
Nikad je neću zaboraviti. Da se mogu vratiti unatrag baš bih to ispravio. Radi se o tome da se toplo jelo nikad ne stavlja na hladni tanjur.
To sam jednom napravio i nikad više. Imao sam jednog gastronomskog kritičara u restoranu kad sam počeo raditi. Donijeli smo mu jelo koje je, po nama, bilo jako sofisticirano, ali on ga je vratio jer je to bilo toplo jelo na hladnom tanjuru.
Kako želite da vas se pamti u Masterchefu?
Htio bih da me pamte kao mentora od kojega su nešto naučili. To nam je i cilj.
Što vas inspirira u kuhinji, a što u životu?
U kuhinji, baš kao i u životu, kad ostvarite jedan cilj – otvori se deset drugih. Tako da moraš stalno učiti i napredovati kako bi postigao sve te druge ciljeve. To mi je najveća motivacija jer ne volim tapkati na mjestu.
Čime biste se bavili da niste chef?
Najverojatnije bih završio u medicini. To je bio plan mojih roditelja, ali nije im uspio.
Brudet ili paprikaš?
Uh, sad me ste me dodirnuli. Prvo fiš paprikaš, pa onda brudet.
Najdraži recept s riječnom ribom?
Prvo bih rekao perket od soma, ali nedavno sam napravio nešto slično Wellingtonu od soma I to mi je bilo baš top.
Najveći kompliment koji ste dobili u kuhinji?
Nije bio iskazan riječima, već zagrljajima i pusama i naravno, onim najbitnijim – polizanim I praznim tanjurima.
Namirnica koju ne volimo, a od nje se pravi prava delicija?
Brizla! To je iznutrica broj jedan.
Koje vas jelo najbolje opisuje?
Najbolje me opisuju jela koja su vezana uz moj kraj. Primjerice, radio sam dekonstrukciju pilećeg paprikaša. To je jelo koje bi me najbolje moglo opisati – starinsko jelo, ali na moderan način.
Prvo jelo koje ste pripremili?
Svi su počeli s palačinkam, a tu sam i ja bio.
Tko je u vama probudio ljubav prema kuhanju?
U mojoj priči nije baka haha. Bake su nam gurale hranu u ruke da nas smire kad bi nas roditelji ostavili na čuvanju. Ali ja sam zapravo pronašao knjige i kuharice kad sam bio mali, čak sam ih i kopirao u sedmom razredu, ali to baš i nije uspjelo. Ubrzo sam odlučio upisati tu školu. Sam sam u sebi probudio ljubav prema kuhanju.
Da nije chef, Goran bi bio u medicini (Foto: Petra Sokolić)
Strah od kamere – da ili ne?
Možeš misliti! Strah od kamere? Nemojte me zezati.
U videu pogledajte što nam je još ispričao chef Goran.
Provjerite i što nam je u intervjuu rekao Stjepan Vukadin.