Kako bismo ih još bolje upoznali, razgovarali smo s njima, a prvi na redu bio je vrhunski chef Mario Mihelj.
U nastavku možete provjeriti što najviše voli jesti, što ga inspirira, što je bio najveći kompliment koji je dobio u kuhinji i još mnogo toga, stoga zavirite u zanimljivi video i saznajte nešto više o omiljenom chefu.
Da morate imati samo jednu namirnicu u hladnjaku, koja bi to bila?
Tripice.
Omiljeni miris u kuhinji?
Miris luka i češnjaka. To je baza jela i sve kreće s lukom i češnjakom.
Omiljeni desert?
Uh, dva su mi najdraža deserta. Prvi koji baš volim jesti je ženin tiramisu, stvarno je odličan. A drugi je dobar ledeni vjetar.
Kritika od koje ste najviše naučili tijekom života?
Kuhao sam četiri godine s Francuzima u jednom restoranu u Dubrovniku. Htio sam ponoviti jelo francuskog chefa, ali tada sam naučio da nikad ništa nije isto.
Kako želite da vas se pamti u Masterchefu?
Kao veselog jer takav jesam! I kao dobrog mentora.
Dosta sam fleksibilan, razumijem kad netko ima potencijal i kad mu se treba dati prilika. A to zapravo ovdje i radimo – učimo ih i dajemo im priliku da narastu i da, uz nas, postanu sve bolji kuhari.
Što vas najviše inspirira u životu, a što u kuhinji?
Putovanja me najviše inspiriraju i u životu i u kuhinji. Volim putovati sa svojom obitelji i upoznavati različite kulture, a hrana je tu jako velika stvar. Kad putujem, putujem radi sebe, ali i radi posla jer je upoznavanje hrane zapravo upoznavanje drugih kultura.
Čime biste se bavili da niste chef?
Kao klinac sam sanjao da ću biti u specijalnoj policiji.
Riba ili meso?
Meso.
Najdraže dubrovačko jelo?
Dubrovačka rožata.
Koja je najveća tajna dobrog sushija?
Dobra riža i svježa riba.
Najveći kompliment koji ste dobili u kuhinji?
Broj telefona na salveti. Da ne zaključujemo unaprijed – još uvijek stoji broj! Ali tko zna, možda nekad nazovem.
Chef Mario najviše uživa u putovanjima s obitelji (Foto: Petra Sokolić)
Tri namirnice koje uvijek imate u hladnjaku?
Maslac, jaja, parmezan.
Namirnica koju inače ne volimo, a od nje se pravi prava delicija?
Iznutrice! Tu spadaju i tripice, koje ću ja intravenozno tražiti prije smrti. Mislim da je to namirnica koja je jako dobra, a od nje se može puno toga napraviti. Kao i od ostalih iznutrica.
Koje vas jelo najbolje opisuje?
Ceviche. To je jelo puno okusa i svježine, kiseline, ljutine, luka…Najviše se koristi riba. To je jedno od najdražih jela kod mene u restoranu i jako je šareno. Iako volim meso, to me jelo opisuje jer volim kuhati šareno, s puno boja i okusa.
Prvo jelo koje ste pripremili?
Jaja. Dosta života proveo sam s bakama, i onom na selu i onom u Zagrebu. Obje bake imale su kokoši.
Najdraže bakino jelo?
.
Najdraže jelo zagrebačke bake fileki, a slavonske bake pileći paprikaš.
Što vaša djeca najviše vole kad pripremate?
Steakove! I to medium rare.
Strah od kamere?
Uh, jako se bojim. Svaki put sam nervozan, znoje mi se dlanovi, znojim se ispod ruke i zanijemim! Ha-ha, šalim se. Nemam strah od kamere.
U videu pogledajte što nam je još rekao Mario Mihelj.
Provjerite i što nam je u intervjuu otkrio Stjepan Vukadin.