Šarmantni chef Ivan Pažanin pridružio se novom kulinarskom showu Nove TV "Riba na torti" u ulozi voditelja. U novom se showu pet poznatih ličnosti svaki tjedan natječe za titulu najboljeg domaćina, dok ih chef Ivan nadgleda i zadaje im tjedne zadatke

Galerija Ivan Pažanin Ivan Pažanin Ivan Pažanin +1 Ivan Pažanin

Prije nego što se uhvate kuhanja, poznati natjecatelji moraju navratiti u Ivanovu smočnicu po potrebne namirnice i dozu ležernog razgovora, a nakon toga počinju kulinarske čarolije, ispunjene dobrom atmosferom, kvalitetnom hranom i ugodnim druženjem. Ponešto o svojoj novoj ulozi i zanimljivostima iz njegova života otkrio nam je u opuštenom razgovoru.

Nema boljeg početka nego da ovako kažem: Ja sam zadovoljan čovjek, sretan, uživam u svome poslu i u svome životu i u ljudima oko sebe – tako da je intervju na portalu Zadovoljna.hr zapravo pravi intervju za mene, započeo je Ivan i nastavio odgovarati na naša pitanja. Što nam je sve otkrio, provjerite u nastavku.

Najveća greška s maslinovim uljem?

Nema tu neke velike greške. Jedino friganje i duboko prženje u maslinovu ulju, to ne dolazi u obzir. Sve je ostalo dopušteno. Samo uživajte u maslinovu ulju i svim blagodatima koje ono daje.

Prijedlog za romantičnu večeru udvoje?

Ne može biti jednostavnija ideja – dobar rižoto sa škampima, malo jagoda ako je njihovo vrijeme, dobar pjenušac, a bilo bi idealno da ima i kamenica. Možemo završiti s jednim laganim desertom, neka bude malo čokolade za kraj.

Jedno jelo koje biste jeli do kraja života?

Niti jedno! Ako baš moram jesti jedno jelo do kraja života, onda sam osuđen na propast, tako da ne bih odgovorio na ovo pitanje. Ali ako baš moram, neka onda bude manistra na pome.

Najdraža namirnica?

Nemam najdražu namirnicu, to ovisi o tome kakav se probudim ujutro. Ako sam dobre volje, jede mi se meso, riba... tako da mogu reći da je svaka namirnica posebna za sebe.

Tri najvažnije stvari u životu?

Obitelj, zdravlje i sreća.

Kuhate li svom ljubimcu?

Ne kuham svom ljubimcu jer od početka ima nekih zdravstvenih problema. Bili smo na medicinskoj hrani i tako je to ostalo. Dobro je to za njega.

Najveća predrasuda o kuharima?

Možda ovo televizijsko ludilo. Ljudi misle da je to sve idealno, divno i krasno. Također, misle da se mi deremo na osoblje i da to bude luda kuća, ali to nije tako. Ovo je jako težak posao, kompleksan, morate puno toga znati, biti lider, psiholog, psihijatar – tako da je to jedan začarani krug u kojemu moraš biti psihički jak.

Omiljeni kolač?

Nisam ljubitelj slatkoga, ali volim pojesti krempitu, dobru rožatu i štrudlu od jabuka.

Splitska ili istarska kuhinja?

Jako su slične, tako da ću reći da volim istarsku kad sam u Istri, a dalmatinsku kad sam u Splitu.

Što možemo očekivati od vas u novom showu?

Dobru šalu, dobru zafrkanciju i dobre izazove. Dobro ću ih začiniti, na jedan poseban način, i to će sigurno biti jako dobro.

Za mene su more, kuhanje i ljubimac….

Sve! To su za mene tri najveće ljubavi na svijetu.

Ivan Pažanin Ivan Pažanin (Foto: Nova TV)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju