Mnogi već tjednima uživaju u blagdanskom uređenju doma, a ima i onih koji će tek u narednim danima prionuti na dekoriranje svog životnog prostora. Ako niste sigurni kakve ukrase želite, ali spremni ste biti sam svoj majstor i sami ih napraviti, inspiraciju pronađite u nastavku.

Galerija Blagdanski ukras sa staklenkama Blagdanski ukras sa staklenkama Blagdanski ukras sa staklenkama +2 Blagdanski ukras sa staklenkama

Za lijepe ukrase zapravo vam ne treba ni puno vremena ni materijala.

Dovoljno je malo mašte, a većinu potrebnog materijala često već imamo u kući.

Tako vrlo efektne ukrase možete napraviti uz pomoć starih staklenki. Gotovo da nema kuhinje u kojoj se ne nađe neka staklenka od pekmeza ili zimnice, a za ovaj DIY možete iskoristiti i staklenke za kekse.

Uzmite staklenku željene veličine, za početak u nju stavite par velikih žlica soli ili sitno razmrvljenog stiropora i dobili ste snježnu podlogu za predivan ukras.

Ideje za ukrašavanje prozora za Božić - 4 Uključite i klince: Tri ideje za ukrašavanje prozora koji će mamiti osmijeh na lice prolaznicima

Ideje za blagdansko uređenje doma s kuglicama za bor - 15 Od tanjura do prozora: 15 ideja kako kuglicama ukrasiti svaki kutak u domu

Zatim unutra stavite neku figuricu po svom odabiru. Klasičan odabir bila bi figurica malenog janjeta, Djeda Božićnjaka, soba ili bora, ali slobodno iskoristite bilo koju figuricu koja vam je dostupna. Zatvorite staklenku, po želji dodatno ukrasite nekom vrpcom ili komadićem starih goblena.

Blagdanski ukras sa staklenkama Blagdanski ukras sa staklenkama (Foto: Living4media)

Staklenke jednostavno možete napuniti i starim kuglicama. Jednobojni ili šareni aranžman s kuglicama različitih boja uistinu je efektan ukras, a tako jednostavan za izradu.

Umjesto kuglica, staklenku možete napuniti i prigodnim rezačima za kekse. Zvjezdice, borovi, srca – sve je dobrodošlo.

Blagdanski ukras sa staklenkama Blagdanski ukras sa staklenkama (Foto: Living4media)

Osim uređenja, sada je vrijeme i za kupovinu poklona kojima ćemo razveseliti najmilije. Ideje za poklone potražite u Božićnoj inspiraciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju