Eukaliptus, zimzeleno drvo poznato po visokim granama, simetričnim listovima i osvježavajućem mirisu, jedan je od mnogima omiljenih ukrasa doma.

Galerija Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 2 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 1 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 2 +16 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 1

Jedna od prednosti eukaliptusa je ta da se o njemu jednostavno brinuti. Kada završi u vazi, bitno je samo da mu redovito mijenjate vodu i podrezujete grane. Na taj način može trajati i do tri tjedna, a nakon tri tjedna možete ga izvaditi iz vode i ostaviti da se osuši na zraku nakon čega može trajati zauvijek.

Zbog svoje dugrotrajnosti i činjenice da se o njemu lako brinuti, eukaliptus je idealna opcija za ukrašavanje doma, a posebno popularan postaje u blagdansko vrijeme.

Mnogi upravo eukaliptus koriste prilikom uređivanja doma za božićne i novogodišnje bladagdane. Opcije su razne, a svaka izgleda jednako divno.

Eukaliptus možete staviti u vazu, oblikovati ga u vijenac, napraviti girlandu ili njime ukrasiti blagdanski stol. Može vam poslužiti i za izradu adventskog vijenca, ali i kao ukras prilikom umatanja poklona.

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Adventski vijenci - 1 Adventski vijenci - 15 Adventski vijenci - 14 +11 Adventski vijenci - 13

Eukaliptus možete kombinirati i s drugim ukrasnim biljkama, a na njegove grančice možete objesiti božićne ukrase i učiniti ga još posebnijim.

Ako volite eukaliptus u domu, u našoj galeriji čekaju vas ideje kako ga iskoristiti za blagdansko ukrašavanje. Ako dosad niste ukrašavali dom eukaliptusom, vjerujemo da bi vas pregledavanje galerije moglo potaknuti na taj korak.

Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 12 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 12 (Foto: Living4media) .

Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 9 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 9 (Foto: Living4media)

Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 2 Eukaliptus kao dio blagdanskog uređenja - 2 (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju