Iskrenost je većini parova prioritet u ljubavnom odnosu, ali to nas ne sprječava da svakodnevno izgovaramo male bijele laži

Istina ponekad uistinu može biti okrutna. Zna to i blogerica Lucy Clarke koja je odlučila iskreno progovoriti o lažima koje žene govore svojim muževima kako bi očuvale harmoniju u svom braku. Pročitajte ih u nastavku.

1. "Seks je bio fantastičan."

Ne možete tražiti više od žene s dvoje djece i zahtjevnim poslom. Ne uživam u seksu s njim kao nekada, ali njega usrećuje pomisao da je još uvijek prava seks mašina pa puštam da vjeruje u to. Za bračnu harmoniju vrijedi izgovoriti par malih bijelih laži o njegovim seksualnim moćima.

Iskrenost je većini parova prioritet u ljubavnom odnosu, ali to nas ne sprječava da svakodnevno izgovaramo male bijele laži.

2. "Nisi se udebljao."

Moj suprug vjeruje da i danas izgleda jednako kao onog dana kada smo se upoznali. Naravno, to nije istina. Oboje smo se udebljali tijekom godina. To je potpuno normalno u mojim očima. Volim ga takvog kakav je i ne smetaju mi njegovi suvišni kilogrami. Ja puno radim na tome da skinem kilograme koje sam nakupila tijekom trudnoće, ali on nije motiviran za mršavljenje. Umjesto toga stalno od mene traži potvrdu da nije predebeo.

3. "Još uvijek si mi seksi."

On više nije naočiti mladić za kojeg sam se udala. Možda je nekom drugom on najzgodniji frajer na svijetu, ali meni definitivno nije i s tim sam se pomirila. Njemu ne bi bilo svejedno kada bi to znao, ali nema smisla reći mu to. Ništa se ne bi promijenilo i samo bih povrijedila njegove osjećaje.

Odletjeli su leptirići koje sam imala u trbuhu kada bi me pogledao u oči, ali još uvijek sam duboko zaljubljena u njega, volim ga želim s njim provesti svaki trenutak svog života. Naravno, i dalje mu govorim da je Božji dar ženama. Bilo bi okrutno razbiti njegove iluzije.

4. "Sviđa mi se tvoj poklon."

Moj suprug ne zna donijeti razumnu potrošačku odluku. Ne mogu se sjetiti ni jednog njegovog poklona koji nije bio razočaravajući. Nevjerojatno je da nakon toliko godina braka još uvijek ne poznaje moj ukus. S druge strane, važna je namjera. Bez obzira na to koliko je poklon bio loš, on je uložio trud u njegovo osmišljavanje i to poklon čini značajnim.

Ne mogu se sjetiti ni jednog njegovog poklona koji nije bio razočaravajući.

5. "Ne smeta mi što ideš van s prijateljima."

Naravno da mi smeta! Moj život bi bio puno lakši kada bi ostao doma i pomogao mi s djecom. Moja jutra bi bila tisuću puta ugodnija da se ne moram jutro nakon izlaska baviti s njegovim mamurlukom. Naravno, uvijek mu kažem da mi ne smeta što izlazi i kažem mu da se dobro provede.

U njegovom odsustvu napravim večeru, odradim kućanske poslove, okupam djecu i spremim ih u krevet. To za mene nije idealna večer, ali znam koliko je njemu važno da se druži s prijateljima. Izlasci su njegova prilika da se malo opusti, a to dugoročno dobro utječe na naš brak.

6. "Ne, to nije nova odjeća. Stara je."

Ove stare hlače? Imam ih sto godina, samo ih još nikada nisam nosila. To je mantra svake pritajene šopingholičarke. Da, krajem mjeseca obično smo malo u minusu, ali meni je stvarno trebala crna torba ili ona haljina za posao.

7. "Volim hranu koju ti skuhaš."

Ne, ne volim, ima grozan okus. Moja hrana ima puno bolji okus i izgleda bolje, ali ako ti kuhaš, to znači da ja ne moram kuhati i to jako cijenim. Sve što mi može uštedjeti vremena dobiva plus od mene, čak i ako moram hvaliti tvoje kulinarske "vještine".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju