Priča o mršavljenju 34-godišnjakinja Lobke iz Velike Britanije za mnoge je bila inspiracija da i sami počnu vježbati, jesti zdravo i biti sretniji

Tako mi je drago što sam odlučila promijeniti svoj život. To što sam bila djevojka od 105 kilograma sa samo 33 godine, učinilo je svoje. Nisam se mogla dugo kretati bez bolova u kralježnici, ostajala bih bez daha kada sam se uspinjala stepenicama i bila sam blizu toga da dobijem dijabetes tipa 2.

Znala sam da ne mogu više tako živjeti jer nije patilo samo tijelo već i mentalno zdravlje,’ ovim riječima započinje svoju iskrenu ispovijest o mršavljenju Lobke iz Velike Britanije koja se više ne želi vratiti na staro.

‘Ne želim više biti ona žena ulijevo koja je imala problema zavezati si tenisice, i nije mogla spavati na boku jer joj je težina previše pritiskala plućno krilo.’

Svoju priču ispričala je na vlastitom Instagram profilu kojeg prati nešto više od 74.000 osoba, a kojemu je glavni cilj nadahnuti druge da započnu svoje putovanje za zdraviji i sretniji život. Zbog viška kilograma Lobke je često bila depresivna, prestala se brinuti o sebi i svojem izgledu.

Mrzila sam se družiti s drugima pa sam izlazila iz kuće samo kada bih išla na posao. Jednog jutra u ožujku 2015. probudila sam se i shvatila da odbacujem svoj život.

Znala sam da moram nešto poduzeti. Pomisao je bila obeshrabrujuća, znala sam da me čeka dug put i da ću imati mnogo prepreka na njemu. No isto tako sam znala da se nešto mora promijeniti,’ priznaje ova 34-godišnjakinja.

Upisala se u program Weight Watchersa koji omogućava lakše praćenje unosa kalorija u organizam, daje nutricionističke savjete i tako jamči lakše pridržavanje postulata zdrave prehrane. No ono još važnije, odlučila se – pokrenuti.

‘Počela sam hodati svaki dan u vrijeme ručka i težina se ubrzo počela topiti. Jednom kad sam izgubila nešto kilograma, odlučila sam vratiti se u teretanu i početi s vježbanjem. Do Božića sam izgubila 35 kilograma,’ s ponosom priznaje Lobke.

Iako se trudi jesti zdravo, priušti si dane za varanje. Posrne obično za blagdane, proslave godišnjica i važnih obljetnica, te svoj ‘grijeh’ obično obajavi na Instagramu. Tvrdi da je najvažnije oprostiti si takve dane.

Uzmite si vremena za mršavljenje koliko god vam je potrebno. Gubljenje kilograma nije marathon. Bit će tjedana kada ćete dobiti na težini jer ste popustili želji da naručite nešto iz dostave ili jer vam se nije išlo u teretanu.

I to je u redu, svima nam se to događa. Najvažnije je da se ne prestanete truditi i ne odustanete,’ zaključuje 34-godišnja Lobke iz Velike Britanije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju