Tjestenina, pašta, manistra... sve su to sinonimi za jednu od najomiljenijih namirnica koja je, iako se najčešće povezuje s Italijom, dio većine nacionalnih kuhinja.

 

Mašnice, leptirići, spirale, kružići, tortelini... bezbroj je oblika i vrsta koje možete odabrati, a svima je zajedničko to što se s pravim umakom mogu prilagoditi svakom ukusu.

Među dmBio proizvodima koji se diče organskim porijeklom i proizvodnjom u skladu s principima održive poljoprivrede, nalazi se 13 tjestenina i 10 umaka koji ljubiteljima tjestenine nude brojne kombinacije, uključujući i tjesteninu bez jaja, integralnu tjesteninu i torteline punjene povrćem, tofuom, ricottom i špinatom.

dm posebnu brigu vodi o kupcima koji pomno biraju namirnice i o kupcima s posebnim prehrambenim potrebama. Tako se među proizvodima dmBio marke nalaze i tortelini od pira, integralna tjestenina i špageti od pira te tjestenina bez jaja.

Prava tjestenina, bilo da se radi o tortelinima ili lingvinima, traži idealan umak, a dm-ovi stručnjaci koji rade na razvoju dmBio marke najbolje znaju koliko su pravi sastojci važni za dobar umak.

Ako ste ljubitelj klasičnih umaka, svoju tjesteninu (i sebe) počastite dmBio umakom Pesto Basilico koji sljubljuje bosiljak, ekstra djevičansko ulje i pinjole iz organskog uzgoja. Ako ste ljubitelj rajčice, dobro znate koliko raznolikih tekstura i okusa osigurava najobičnije povrće (ili voće?).

U dm-u, rajčica je zvijezda čak šest umaka među kojima su dmBio umak od rajčica sa začinima, tradicionalni umak od rajčice... Jedinstveni dmBio umak od rajčica s ricottom i pecorinom svaku će tjesteninu obogatiti autentičnim aromama južne Italije. Bez obzira na to koji dmBio umak od rajčica odaberete, zajedničko im je to da sadrže rajčice dozrele na farmama koje njeguju bioraznolikost i održivu poljoprivredu te ne koriste umjetna gnojiva niti konvencionalne pesticide.

Iako je priprema jednostavna, da bi zasjala u punom sjaju tjestenini ipak treba iskazati dužno poštovanje. Tjesteninu pripremite u zasoljenoj vodi. Ulje ne trebate dodavati iz istog razloga zašto se ne preporučuje ispiranje tjestenine - otežat će prianjanje umaka za tjesteninu. Pri kuhanju se vodite uputama na pakiranju, a minutu prije nego što istekne preporučeno vrijeme kuhanja kušajte tjesteninu kako biste bili sigurni da će biti savršena ili na jeziku tjestenine - al dente.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju