Tamara Ivančić s bloga Ave Dulcis podijelila je s nama recept za fine kiflice s lješnjacima i čokoladom koje se brzo spremaju, a bit će pečeni već za 15 minuta.
Sastojci za blagdanske kiflice:
200 grama brašna
70 grama smeđeg šećera
2 žlice kakao praha
½ čajne žličice cimeta
1 čajna žličica praška za pecivo
prstohvat soli
voda
60 grama maslinova ulja
30 grama lješnjaka
50 grama tamne čokolade
Priprema:
1. Lješnjake i čokoladu nasjeckajte na manje komade.
2. Brašno, šećer, cimet, kakao, prašak za pecivo i sol stavite u zdjelu i sve dobro promiješajte.
3. Polako dodajte ulje. Dodajte i par žlica obične vode dok ne dobijete kompaktnu smjesu za keksiće.
4. Na kraju ubacite sjeckane lješnjake i čokoladu.
5. Od smjese formirajte kiflice.
6. Stavite ih peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
7. Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!
Na blogu Ave Dulcis pronađite još slanih i slatkih recepata za blagdane.
U kiflice možete dodati i neko drugo orašasto voće (Foto: Tamara Ivančić)