Ne postoji univerzalno mjerilo ljepote jer svatko ima različite ideje o tome što je oku privlačno. Prema mišljenju magazina People i njegovih urednika, od 1990. godine do danas najljepšim osobama na svijetu proglašene su 23 žena (i dva muškarca), a neke su dame nosile tu titulu i nekoliko puta.

Julia Roberts je rekorderka jer ju je magazin People proglasio najljepšom ženom svijeta čak četiri puta – prvi put 1991. godine, potom 2000., 2005. i 2017. godine.

Prva je tu Peopleovu titulu ponijela američka glumica Michelle Pfeiffer 1990. kada je imala 32 godine, a njome je ovjenčana i devet godina kasnije.

Halle Berry (2003.) Od 1990. do danas: 21 slavna žena koja je nosila titulu najljepše na svijetu

Na vrhu ljestvice najljepših dama dvaput se našla i Jennifer Aniston (2004. i 2016. godine), kao i Kate Hudson (2008. i 2020.), s time da je zadnji put titulu podijelila s mamom Goldie Hawn i kćerkicom Rani Rose.

Dobar izgled najljepše žene svijeta zahvaljuju dobroj genetici, ali i zdravom načinu života koji iziskuje konzumiranje uravnoteženih obroka, redovitu vježbu, ispijanje mnogo vode, ali i kvalitetan san.

Kendall Jenner i Nicole Richie (Ne) prepoznajete ove slatkice? 10 fotografija slavnih dama iz školskih dana

Koliko su se promijenile tijekom godina neke od najljepših žena svijeta prema mišljenju magazina People, provjerite u našoj fotogaleriji na kojoj su prikazane u godini kada su ponijele titulu najljepših i u 2020. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju