Osim što izgleda fenomenalno, ravan i čvrst trbuh odraz je zdravlja. Čvrsti trbušni mišići preduvjet su za uspravno držanje i općenito dobar koštanomišićni sklad. Zbog toga je dobro znati kako pravilno izvoditi vježbe za taj dio tijela.

Galerija Vježba - trbušnjaci u stranu Vježba - trbušnjaci u stranu Vježba - trbušnjaci u stranu +1 PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće

Kako pravilno izvoditi vježbe za trbuh, ali i ostatak tijela, pokazala nam je naša trenerica Nina u 21-dnevnom izazovu koji nas uči da usvajamo zdrave navike. Posjetite stranicu našeg Fit izazova i napravite nešto dobro za svoj izgled, ali i zdravlje.

Za ovu vježbu ne treba vam ništa osim prostirke i dobre volje.

VJEŽBA – TRBUŠNJACI U STRANU

Lezite na leđa, noge savite pod kutom od 45 stupnjeva, ruke savite u ravnini glave tako da su vam prsti iza ušiju, a laktovi široki. Pogled usmjerite u strop i podižite gornji dio tijela do pola leđa tako da se pomičete s jedne strane na drugu, preskačući sredinu. Vježbu izvodite 45 sekundi.

  Vježba - trbušnjaci u stranu Vježba - trbušnjaci u stranu Foto: Nova Studio

Kada govorimo o predjelu trbuha, mnogi znaju reći da se trbušni mišići grade u kuhinji. Ima nešto u toj tvrdnji jer uz sve vježbe ovog svijeta vjerojatno nećete imati "pločice" ako se ne budete pridržavali određenih pravila kada je u pitanju prehrana.

Prvi obrok u danu trebao bi biti najobilniji i njime biste trebali unijeti najveću količinu visokovrijednih proteina. Oni će sačuvati mišiće i produljiti osjećaj sitosti. Bogate proteinima, PIK Šunka u ovitku ili PIK Kuhana šunka odličan su izbor za sportaše i rekreativce jer će porcija od 85 do 100 grama zadovoljiti od 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima, a sadrže samo 2 % masnoće.

PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće Foto: PIK

Češće birajte složene ugljikohidrate, poput zobenih pahuljica za doručak, smeđe riže, integralne tjestenine i slično. Također, važno je napomenuti da se unos ugljikohidrata treba postupno smanjivati kako dan prolazi, pa prije spavanja unosite što manje ugljikohidrata.

Nadalje, u svoj jelovnik uključite kvalitetne snackove. Opskrbite svoj organizam vitaminima i mineralima unosom voća i povrća, ali i zdravih masti, kojih je sasvim dovoljno u orašastim plodovima, avokadu ili kvalitetnim biljnim uljima.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju