Film "Prljavi ples" smatra se jednim od najpoznatijih romantičnih filmova svih vremena, a uz ljubavnu pjesmu iz filma "(I've Had) The Time of My Life" mnogi parovi su uplovili u bračnu luku tijekom posljednjih 30 godina. No, jeste li znali da ova pjesma skoro nije ni snimljena?

Frankie Previte napisao je riječi za slavnu pjesmu "(I've Had) The Time of My Life" 1987. godine. Međutim, malo je trebalo da ova pjesma nikad ne nastane.

Naime, Previte je isprva odbio ponudu jednog producenta koji ga je tražio da piše glazbu za "mali film koji se zove 'Prljavi ples'". Srećom taj producent je bio uporan te je Previte na kraju napisao nekoliko pjesama za romantični klasik, uključujući "(I've Had) The Time of My Life" te "Hungy Eyes".

'Frankie Previte napisao je riječi za slavnu pjesmu "(I've Had) The Time of My Life" 1987. godine. Međutim, malo je trebalo da ova pjesma nikad ne nastane'

No, tu nije bio kraj poteškoćama. Ljubavni duet trebali su izvesti Donna Summer i Joe Esposito, ali oni su to odbili. Isti producent koji je bio uporan s Previteom bio je uporan i u nagovaranju pjevača Billa Medleyja koje je trajalo dva mjeseca.

Medley je isto isprva odbio ponudu jer je htio biti uz suprugu tijekom njezine trudnoće i poroda. Nakon rođenja kćeri, Medleyju je opet stigla ponuda jer je pjevačica Jennifer Warnes rekla kako će snimiti pjesmu samo ako to bude u duetu s Medleyjem. On je pristao, pjesma je snimljena i postala ogroman hit.

Zanimljivo je da je bilo planirano da pjesma koju izvodi Lionel Richie bude korištena za završnu scenu u filmu, no koreografima se više svidjela "(I've Had) The Time of My Life" te je ona na kraju bila i odabrana. Pročitajte i 10 stvari koje ne znate o "Prljavom plesu".
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju