Tange su model gaćica koji žene vole nositi između ostalog i zato jer garantiraju da se rubovi gaćica neće ocrtavati kroz odjeću. Kako biste bili sigurni jesu li tange pravi izbor za vas pročitajte 5 istina o nošenju tanga koje morate znati

1. Najvažniji je materijal tanga
Pamuk, kao prirodan i prozračan materijal, najbolji je izbor kada je riječ o donjem rublju općenito, a naročito kada se radi o tangama. Pamuk je nježan za kožu, dozvoljava isparavanje vlage koje bi u suprotnom mogla prouzročiti razvoj bakterija, a istraživanje je pokazalo da su se iritacije i svrbež povukli nakon što su ispitanici sintetičko rublje zamijenili pamučnim. Čipka i svilenkasto rublje možda izgledaju privlačnije od pamučnog, ali takve izazovne krpice nosite samo u posebnim, intimnim trenucima.

Kada je riječ o tangama, ali i donjem rublju općenito, pamuk je najbolji izbor jer je prirodan, prozračan i udoban materijal

2. Tange ne izazivaju uvijek infekciju
Tange imaju lošu reputacija zbog vjerovanja da će izazvati infekciju. No, nošenje tangi ne uzrokuje nužno ženske zdravstvene probleme, štoviše žene koje nemaju predispoziciju za bolesti poput infekcije urinarnog trakta ili bakterijskih infekcija, dviju najčešćih bolesti koje može izazvati nošenje tangi, mogu ih nositi i nikada ne dobiti ni jednu od tih bolesti. Oboljeti možete samo ako ste skloni tim bolestima (ili bolestima navedenima pod točkom 5) i u tom slučaju bilo bi najbolje da izbjegavate nositi tange.

3. Tange ne biste ih smjeli nositi kada ste bolesni...
Kada ste bolesni (pa i onda kada imate običnu prehladu) imunitet vam je oslabljen zbog čega se teže odupire bakterijama. To znači i da postoji veći rizik od razvoja infekcija kojima kada ste zdravi niste skloni. Zbog toga biste kada ste bolesni trebali izbjegavati nositi tange dok će najbolji izbor biti obične udobne pamučne gaćice.

4. ...ili kada vježbate
Kada vježbate znojite se, a znojenje povećava opasnost od širenja bakterija i urinarnih infekcija. Vježbate li u tangama, najčešća bakterija u debelom crijevu E. coli može vrlo lako dospjeti u vaginu ili mokraćni kanal. Zato za tjelovježbu uvijek birajte donje rublje od prozračnog materijala koji propušta znoj kako biste bili sigurni i ostali svježi (koliko je to nakon tjelovježbe moguće).

5. Nošenje tanga može pogoršati već postojeće zdravstvene probleme
Trenje koje uzrokuje nošenje tangi neće uzrokovati hemoroide ili lišajeve, ali ako već imate te zdravstvene probleme, tange ih mogu uvelike pogoršati, naročito ako su premale.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju