Ceremonijom dodjele nagrada službeno je zatvoreno 29. izdanje Sarajevskog filmskog festivala. Srce Sarajeva za najbolji film osvojio je gruzijsko-švicarski film "Kos, kos, kupina".

Galerija Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a Iva Mertić Tomašević Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a +1 Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a

Najboljim redateljem proglašen je Filip Sotnijčenko za film "La Palisiada". Nagradu za najboljeg glumca kući je ponio Jovan Ginić koji je oduševio svojom izdvedbom u filmu "Izgubljena zemlja", a najbolja glumica je Ekaterine Čavlešivili koja je nagradu osvojila za uloga u filmu "Kos, kos kupina".

Uoči ceremonije zatvaranja brojne poznate osobe prošetale su crvenim tepihom ispred zgrade Narodnog pozorišta, a među njima su se našla i imena s političke scene. Tako je u Sarajevo došao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u pratnji svoje supruge Ive Mertić Tomašević.

Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a (Foto: Antonio Balic/Cropix)

S obzirom na to da se prva dama Zagreba rijetko pojavljuje u javnosti, bilo je ovo pravo iznenađenje. Odlučila se za vrlo jednostavnu, decentnu i nenametljivu odjevnu kombinaciju. Nosila je dugačku lanenu suknju u tamnoplavoj boji u kombinaciji s bijelom košuljom, smeđim sandalama i ručnom torbicom gotovo identične nijanse.

Pažnju je ipak ukrao jedan detalj puno važniji od mode - narančasta vrpca koju su organizatori festivala dijelili uzvanicima u znak borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja.

  Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a Iva Mertić Tomašević i Tomislav Tomaševil na zatvaranju SFF-a (Foto: Antonio Balic/Cropix)

Sanja Musić Milanović i Katalin Novák: Čije vam se izdanje za Sinjsku alku više sviđa? Sanja Musić Milanović i predsjednica Mađarske Katalin Novak na Sinjskoj alci - 4 Sanja Musić Milanović i predsjednica Mađarske Katalin Novak na Sinjskoj alci - 2 Sanja Musić Milanović i predsjednica Mađarske Katalin Novak na Sinjskoj alci - 1 +6 Sanja Musić Milanović i predsjednica Mađarske Katalin Novak na Sinjskoj alci - 3

Prva dama protiv kraljice: Tko se bolje odjenuo za večeru na Pantovčaku? Prva dama Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia na Pantovčaku Prva dama Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia na Pantovčaku Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i kraljica Letizia +1 Kraljica Letizia na večeri u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju