Zbog svog kreativnog angažmana u modi i umjetnosti Ivana Popović će uvijek imati posebno mjesto u hrvatskom dizajnu. Njezin posebni doprinos domaćoj industriji bila je i suradnja s "Borovom" i "Hrvatskim kišobranom"

Posljednji dan u 2016. godini u kojoj smo se oprostili od nekih velikana pop kulture, donijela je još jednu tužnu vijest.

U 49. godini života od posljedica raka dojke umrla je kiparica i dizajnerica Ivana Popović. Osim što je pamtimo po autentičnim i originalnim kreacijama, ono što je Ivanu uvijek činilo posebnom je njezin vedar duh i nepresušna pozitivna energija.

Ivana Popović je za ljetnu kolekciju 2014. godine ručno oslikala 24 para popularnih modela cipela „Boromina“.

Uvijek je otvoreno govorila o svojoj bolesti koja nikada nije sputala njezinu živopisnu kreativnost. S vedrinom u očima i s osmijehom na licu govorila je o modi s kojom se voljela igrati, o svojim djevojčicama, predstavama i izložbama.

Ivana je razvoju hrvatske modne industrije pridonijela i suradnjom s najvećim domaćim proizvođačem cipela te sve poznatijim brendom kišobrana - vukovarskom Borovu i Hrvatskom kišobranu iz Zaprešića.

Talentirana dizajnerica je tako za ljetnu kolekciju 2014. godine ručno oslikala 24 para popularnih modela cipela „Boromina“.

 

#Boromina #Borovo #IvaCurkovic #IvanaPopovic

A photo posted by Borovo (@borovo_shoes) on

 

Vibrantih boja i simpatičnih uzoraka ovaj udobni ljetni komad obuće pokazao je svu razigranost Ivaninog kreativnog potpisa.

 

 

#Boromina #Borovo #IvaCurkovic #IvanaPopovic

A photo posted by Borovo (@borovo_shoes) on


Prilikom osmišljavanja kišobrana za „Hrvatski kišobran“ otkrila nam je koliko joj je bitno isticanje ženstvenosti. Tako ih je zamislila kao posebni modni detalj kakav bi svaka dama poželjela.

Bogati, raskošni, nadahnuti estetikom prošlog stoljeća i suncobranima kojima su se dame štitile za ljetnih šetnji, kišobrani s Ivaninim potpisom pri tome su izrađeni od recikliranog materijala.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju