Parižanka Mylene Desclaux (59) napisala je knjigu u kojoj je detaljno objasnila zašto Francuskinje i u 50-ima izgledaju dobro.

Knjiga se zove "Zašto se Francuskinje osjećaju mlado i s 50", a tema je ovo o kojoj su i ranije napisane gomile tekstova jer mnogi se, kada je u pitanju izgled, dive upravo ovim ženama.

Autorica i blogerica u svojoj knjizi uvjerava kako su žene u 50-ima mlade, a imaju i više mogućnosti.

Dok napunimo 50-u, obično smo napravili sve važne stvari - karijeru, obitelj. I tada možemo otkriti novu energiju unutar sebe. Vrijeme je da procvjetamo, lagano se reprogramiramo. Nestaje i želja za borbom. Osjećamo se mirno i znamo da imamo dovoljno vremena za izvući najbolje od života, kaže.

Umjesto da ženama savjetuje kako pobijediti vrijeme, Mylène za početak ima vrlo jednostavan savjet - sve se svodi na hod kroz život pun samopouzdanja. Kada savladate taj dio, postoji naravno i nekoliko ključnih trikova koji će vam pomoći u izbjegavanju predrasuda koje društvo ima o starijim ženama.

Prvi je taj da ne otkrivate svoju dob. Autorica knjige kaže da ju je iskustvo naučilo da ljudima nikad ne govori koliko godina ima.

Ništa vas neće postarati kao objava godina. (...) Onaj trenutak kada kažete koliko ste stari, to se lijepi za vas i obilježi vas. Bitna stvar za nešto što ostane neizrečeno je da ne postoji, kaže autorica.

Još jedan savjet je da prekrivate svoje sijede jer, tvrdi autorica, zbog njih će vas ljudi uvijek smatrati starijom osobom. Sijede su, kaže, dopuštene samo ako imate 35 godina, 200 tisuća pratitelja na Instagramu i neku takvu odluku možete pretvoriti u knjigu.

Autorica sugerira i da bi bilo dobro da pazite na svoju težinu.

Nakon 50-e sve smo mi manje više na dijeti. Izgubiti nekoliko kilograma je moguće, a dobiti kilograme je još lakše. No, postoje rješenja, strategije, svatko ima neki svoj način kako paziti, kaže autorica.

Pogledajte i pet make-up grešaka koje se modno osviještenim Francuskinjama ne događaju. Pročitajte i 10 modnih pravila Francuskinje čijem se stilu žene dive.

Filmska diva Isabelle Huppert u 66. godini zrači samopouzdanjem Filmska diva Isabelle Huppert u 66. godini zrači samopouzdanjem (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju