Promjenom sezone kod mnogih se žena javlja i potreba za promjenom frizure. Iako gotovo sve imaju jasnu sliku svoje idealne frizure, bitno ju je uskladiti s oblikom lica i tako je učiniti glavnim adutom vlastitog stila.

Galerija Jennifer Aniston i Jennifer Lopez Kirsten Dunst i Drew Barrymore Charlize Theron i Jennifer Aniston +2 Sarah Jessica Parker i Liv Tyler

Kako je frizura jedno od glavnih obilježja stajlinga koje otkriva naš karakter i modne izbore, vrlo smo oprezni u njezinu odabiru. No osim naših želja, prilikom oblikovanja frizure treba voditi računa i o obliku lica.

Okruglo lice
Žene ovakvog oblika lica mogu nositi dugu i kratku kosu. Neka ona bude duža od ramena ili kraća od brade, postepeno ošišana jer će se tako smanjiti zaokruženost lica. Ako inzistirate na šiškama, neka one budu duže i prebačene na stranu s pramenovima dužim od brade. Trebate pripaziti na kraće bob frizure kako vam lice ne bi dobilo oblik lopte. Poznate žene koje imaju ovakav oblik lica su Kate Winslet, Kirsten Dunst te Drew Barrymore.

Kirsten Dunst i Drew Barrymore Kirsten Dunst i Drew Barrymore (Foto: Getty Images)

Ovalno lice
Ovalnom licu pristaje i duga i kratka, kovrčava i ravna te slojevito ošišana kosa. Žene s takvim oblikom lica trebaju izbjegavati kratke natapirane frizure koje imaju jednaku dužinu posvuda kako glava ne bi nalikovala na piramidu. Charlize Theron, Jennifer Aniston i Jessica Alba imaju ovalni oblik lica.

Charlize Theron i Jennifer Aniston Charlize Theron i Jennifer Aniston (Foto: Getty Images)

Jennifer Lopez Ni prekratka, ni preduga: 10 slavnih žena s frizurom koja nikad ne izlazi iz mode

Duguljasto lice
Duguljastom licu najviše odgovaraju raščupane frizure od visine brade i obraza koje lice čine širim. Ako je kosa duga i ravna, frizuru mogu osvježiti šiške prebačene na stranu, čime se lice vizualno skraćuje i proširuje. Ovom obliku ne pristaje duga ravna kosa i kraće frizure koje na vrhu glave daju volumen jer se time glava izdužuje. Najpoznatija pripadnice ovakvog oblika lica su Sarah Jessica Parker, Liv Tyler i Giselle Bundchen.

Sarah Jessica Parker i Liv Tyler Sarah Jessica Parker i Liv Tyler (Foto: Getty Images)

10 dokaza da šiške mogu drastično promijeniti izgled Zooey Deschanel sa šiškama i bez njih Emma Stone sa šiškama i bez njih Katy Perry sa šiškama i bez njih +6 Reese Witherspoon sa šiškama i bez njih

Srcoliko lice
Taj se oblik najbolje prepoznaje po istaknutoj bradi. Žene s takvim licem moraju pripaziti s frizurama koje idu u širinu i na kraću kosu koja ističe gornji dio lica. Frizuru do vilice ili dužu, mogu osvježiti valoviti pramenovi ili kovrče, s razdjeljkom na stranu. Pripadnice srcolikog oblika lica su Jennifer Lopez, Reese Witherspoon i Jennifer Love Hewitt.

Jennifer Lopez i Reese Witherspoon Jennifer Lopez i Reese Witherspoon (Foto: Getty Images)

Rose gold ombre boja za kosu nosi se ove jeseni Rose gold ombré: Trend bojenja za žene koje vole i plavu i tamniju kosu

Četvrtasto lice
Ovakvom obliku lica pristaju kratka i duga slojevita, ispeglana kosa. Želite li kosu ukrasiti pramenovima, birajte one stanjene. Odaberite frizure koje smanjuju volumen kose, a izbjegavajte kratke bob frizure. Četvrtasti oblik lica kakav imaju Sandra Bullock, Demi Moore te Angelina Jolie možete prepoznati po istaknutoj vilici.

Sandra Bullock i Angelina Jolie Sandra Bullock i Angelina Jolie (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju