Ima li života na Marsu? Zapitao se legendarni David Bowie prvi puta prije nešto više od 50 godina. U čast pedesete godišnjice kultnog glazbenog hita s albuma Hunky Dory, Barbie Signature Collection je izdao lutku koja izgleda isto kao Bowie u legendarnom spotu iz 1971. godine.

Nova Barbie lutka predstavlja autentičnu repliku njegova outfita iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Odijelo u puderasto plavoj boji, plavo-bijela kravata s crvenim detaljem, efektno sjenilo na očima, prugasta košulja ispod sakoa te visoke platforme na nogama, čine kombinaciju koja izgleda identično kao poznati pjevač u spotu iz 1971. godine.

Galerija David Bowie Barbie - 4 David Bowie Barbie - 2 David Bowie Barbie - 3 +4 Nova Barbie izgleda kao David Bowie u spotu

 Novu Barbie trenutno možete pronaći na Amazonu, Targetu i Walmartu za 50 dolara, odnosno, oko 360 kuna. Zbog velike potražnje prodaja je ograničena na dvije lutke po osobi, a neke stranice su već obavijestile da je prodaja obustavljena jer su se lutke ekspresno prodale.

David Bowie Barbie - 8 Nova Barbie izgleda kao David Bowie u spotu "Ima li života na marsu?" (Foto: Profimedia)

Barbie tim je pomno pazio kako bi precizno prikazali svaki detalj iz kultnog spota, a kako bi Barbie ipak ostala Barbie.

Otkrila sam Bowiea u svojim tinejdžerskim godinama. Za mene je on vrhunska umjetnička ikona glazbene industrije koja je uvijek bila ispred svog vremena. Uvijek je prkosio standardima i zato je zaslužio ovakvo zanimljivo priznanje, rekla je dizajnerica lutke, Linda Kyaw Merschon.

David Bowie Barbie - 2 Nova Barbie izgleda kao David Bowie u spotu "Ima li života na marsu?" (Foto: Profimedia)

Pokušali smo oponašati njegovu suštinu koliko smo mogli. Bio je prilično vitak i blijed pa smo se pobrinuli da to uhvatimo što bolje. Logotip Bowie oponaša srebro koje je nosio na kravati, a čak i omot dolazi u prepoznatljivoj plavoj, dodala je Merschon.

 

Ovo nije prva David Bowie lutka. Naime, 2019. je izašla Barbie odjevena u triko od sjajne tkanine, s crvenim čizmama i svemirskim dodatcima, koja je obilježila 50. godišnjicu njegova hita „Space Oddity.

David Bowie Barbie - 3 Nova Barbie izgleda kao David Bowie u spotu "Ima li života na marsu?" (Foto: Profimedia)

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju