Predstavljamo vam novu hrvatsku čokoladu posvećenu najboljem profesoru geografije Dejanu Nemčiću, koji je prije godinu dana prihvatio ovu slatku ponudu te postao prvi profesor vlasnik slatke čokolade.

Čokolada nije posvećena bilo kojem profesoru, već profesoru koji je dobitnik mnogih nagrada, kao što je Global Teacher Award za najboljeg profesora geografije na svijetu - i to dva puta zaredom.

Dejan Nemčić svoj je život posvetio prvenstveno učenicima i mladima kako bi ne samo naučio djecu predmetu koji predaje već kako bi u njih usadio znanja, vještine, iskustva te ih čim bolje pripremio za budućnost, a pritom se nesebično odricao svoga slobodnog vremena, vlastitih financija i mnogo, mnogo energije.

Treći dan mjeseca travnja, baš na rođendan prof. Dejana Nemčića, čokolada izlazi na tržište i tada ćemo konačno moći vidjeti, kupiti te probati čokoladu pod nazivom Hakuna Matata by Dejan Nemčić.

Za početak dolazi u tri okusa: kava, mliječna čokolada s cimetom i kardamomom te crna čokolada s crvenim paprom.

Hakuna Matata by Dejan Nemčić. Profesor Dejan Nemčić i Ema Dujmovć (Foto: PR)

Dizajn čokolade osmislila je desetogodišnja djevojčica Ema Dujmović na poziv profesora Nemčića. Njoj ovo nije prvi projekt s profesorom, ali definitivno je najveći i najslađi.

Dva su Emina dizajna između kojih možete birati: cool žirafa i veseli slon, koji predstavljaju Afriku, njezine šarene boje, veselje, ali i divnu raznolikost životinjskog svijeta tog čarobnog kontinenta, a svi znamo koliko djeca vole životinje.

To je vrlo ozbiljan projekt, kaže Ema, koja s profesorom radi već punih godinu dana.

Profesor Nemčić uskoro planira pokrenuti zakladu, a sav prihod koji će ostvariti prodajom raspodijelit će na humanitarno djelovanje i ulaganje u neke nove vrijedne projekte.

Tako je i ovaj projekt dobio humanitarni karakter.

Čokolada će se moći kupiti u centru grada Zagreba, u dućanu Muzeja čokolade, te na internetskoj stranici čokolaterije Hedona iz Križevaca.

Hakuna Matata by Dejan Nemčić Dejan Nemčić i Ema Dujmovć (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju