Na današnji dan prije 42 godine u Los Angelesu je rođena Kimberly Noel Kardashian. Televizijska ličnost i poduzetnica međunarodnu slavu stekla je zahvaljujući svom privatnom životu koji je javnost pratila u popularnoj reality seriji "Keeping Up with Kardashians".

Galerija Kim Kardashian na modnoj reviji kuće Dolce & Gabbana Met Gala 2022. godine Zabava američkog magazina Vanity Fair nakon dodjele Oscara +6 Met Gala 2021. godine

Kim je bila drugo od četvero djece koje je njezina majka Kris Jenner dobila u braku s odvjetnikom Robertom Kardashianom. Osim sestara Kourtney i Khloe te brata Roberta mlađeg, Kim ima i polusestre Kendall i Kylie Jenner koje je njezina majka rodila u braku sa sportašem Bruceom Jennerom (danas Caitlyn Jenner).

Svi članovi obItelji poznati su javnosti, ali mnogi će Kim istaknuti kao najpoznatiju.

Medijsku pozornost Kim je privukla kao prijateljica i stilistica Paris Hilton, a nakon što je 2007. godine s emitiranjem počela serija "Keeping Up with the Kardashians" gotovo da nije bilo osobe na planeti koja u nekom trenutku nije čula za nju.

Danas Kim Kardashian ima milijune pratitelja na društvenim mrežama, a časopis Time ju je svojedobno uvrstio na popisu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Uz sve poslove kojima se bavi, odlučila je postati i odvjetnica.

Značajnu pozornost javnosti privlačio je i njezin brak s reperom Kanyem Westom s kojim ima četvero djece.

Još jedna stvar zahvaljujući kojoj Kim Kardashian redovito postaje tema razgovora su njezini modni odabiri. Naime, Kim Kardashian rijetko igra na sigurno, a većina kombinacija u kojima se pojavi u javnosti postane predmet internetskih rasprava.

Njezin stil značajno se promijenio od prvih pojavljivanja u javnosti kada je bila fan trenirki od velura. S rastom njezine moći rastao je i broj dizajnera koji su joj kucali na vrata. Njezini modni odabiri s vremenom su postajali sve odvažniji pa i sve šokantniji.

Zasluge za najveću promjenu u stilu sama je pripisala bivšem suprugu Kanyeu Westu koji ju je uveo u jedan drugačiji modni svijet. I nakon razvoda Kim nije odustala od izdanja koja su često nazivana nečuvenima.

Mnoga od njih bila su i nefunkcionalna, ali rijetka su ona koja spadaju u kategoriju onih koja lako padaju u zaborav.

Povodom rođendana Kim Kardashian prisjetili smo se dijela njezinih izdanja o kojima se danima govorilo, a vjerujemo da ste neka od njih i osobno prokomentirale na kavi s prijateljicama.

Rujan 2022. modna revija kuće Dolce & Gabbana

Iako na prvu ne izgleda ni približno kao jedno od njezinih šokantnih izdanja, ova haljina postala je viralna na društvenim mrežama jer je zvijezda u njoj jedva hodala. U pripijenoj srebrnoj maksi haljini jedna se penjala uz stepenice.

Ipak, dugačka srebrna korzet-haljina u koju je ušiveno tisuće šljokica pristajala joj je kao salivena pa su mnogi ovo njezino izdanje proglasili jednim od njezinih najboljih modnih izdanja koje smo dosad imali priliku vidjeti na raznim javnim događanjima

Kim Kardashian na modnoj reviji kuće Dolce & Gabbana Kim Kardashian na modnoj reviji kuće Dolce & Gabbana (Foto: Profimedia)

Met Gala 2022. godine

Kim Kardashian šokirala je javnost kada se na Met Gali pojavila u originalnoj haljini Marilyn Monroe u kojoj je glumica pjevala "sretan rođendan gospodine predsjedničke2 1962. godine. Haljina je inače izložena u muzeju, a nakon Met Gale pojavile su se fotografije na kojima su se vidjela oštećenja na haljini. Kim je javnost šokirala i priznanjen da je išla na brzu dijetu kako bi stala u haljinu.

Met Gala 2022. godine Met Gala 2022. godine (Foto: Profimedia)

Ožujak 2022., zabava američkog magazina Vanity Fair nakon dodjele Oscara

Na oskarovski after party Kim Kardashian stigla je u neonskoplavoj haljini modne kuće Balenciaga koja je prekrivala gotovo svaki centimetar njezina tijela, ali i istaknula njezine obline. Izgled je podigla na novu razinu zahvaljujući futurističkim srebrnim naočalama.

Govoreći o ovoj haljini u jednom intervjuu rekla je kako je sve bilo povezano zbog čega joj je bilo teško odlaziti na zahod, jesti, tipkati...

Zabava američkog magazina Vanity Fair nakon dodjele Oscara Zabava američkog magazina Vanity Fair nakon dodjele Oscara (Foto: Profimedia)

Met Gala 2021. godine

Kim Kardashian bila je doslovno od glave do pete odjevena u crno, ekstravagantnu kreaciju modne kuće Balenciaga koja je ocrtavala njezinu siluetu i crte lica. Kada se pojavila na crvenom tepihu u potpunosti pokrivena lica, većina prisutnih nije ni znala tko je to, a jedino se moglo naslutiti o kome je riječ po tome što je pored Kim bila njezina sestra Kendall Jenner.

Kasnije je rekla kako se na početku borila protiv maske, međutim dizajneri su joj rekli da se radi o kostimiranoj gala zabavi na kojoj postoji tema i da masku mora nositi, što je na kraju i učinila.

Met Gala 2021. godine Met Gala 2021. godine (Foto: Profimedia)

Met Gala 2019. godine

Met Gala očito je savršena prilika za najupečatljivija izdanja Kim Kardashian. Na događanju 2019. godine pojavila se u haljini koju je za nju dizajnirao Thierry Mugler. U uskoj midi haljini boje kože Kim je izgledala kao da je netom izašla iz vode zbog strateški ušivenih visećih kristala u obliku kapljica koji su haljini dali "mokri" efekt.

Ovo je prvi put u 20 godina da gospodin Mugler dizajnira za svoju modnu kuću. Zato mi je velika čast nositi ovu haljinu. Njezina izrada trajala je osam mjeseci. Zamislio me kao kalifornijsku curu koja mokra izlazi iz oceana i sve kaplje s nje, rekla je Kim novinarima.

Met Gala 2019. godine Met Gala 2019. godine (Foto: Profimedia)

Tjedan mode u Milanu, rujan 2022.

Prošli mjesec fotografi su snimili Kim u "divljem" izdanju. Od glave do pete bila je odjevena u komade s leopard uzorkom. Bodi, kaput, čizme, torbica... baš svaki komad bio je prekriven leopard uzorkom u kombinaciji s plavom kosom punom volumena.

Tjedan mode u Milanu, rujan 2022. Tjedan mode u Milanu, rujan 2022. (Foto: Profimedia)

After party Saturday Night Livea

Nakon što je u listopadu 2021. godine vodila show Saturday Night Live Kim se na zabavi nakon snimanja pojavila u žarko ružičastom Balenciaga kompletu. Jednodijelni komad imao je ugrađene čizme, a teksturirani kaput je već upečatljivu kombinaciju učinio još upečatljivijom.

After party Saturday Night Livea After party Saturday Night Livea (Foto: Profimedia)

LACMA Art + Film Gala 2015. godine

U visokoj trudnoći, Kim Kardashian zakoračila je na crveni tepih događanja LACMA Art + Film Gala u kombinezonu napravljenom od prozirne čipke koju je za nju dizajnirao prijatelj, dizajaner Riccardo Tisci.

LACMA Art + Film Gala 2015. godine LACMA Art + Film Gala 2015. godine (Foto: Profimedia)

Izlazak uoči Met Gale 2021. godine

Kim Kardashian dala je naslutiti kako bi moglo izgledati njezino izdanje za Met Galu kada se pojavila u New Yorku u kožnom crnom kompletu koji je prekrivao i njezino lice.

Nosila je Balenciaga baloner s pripadajućim rukavicama, hlačama i čizmama na petu. Najistaknutiji dio kombinacije bila je kožna maska za lice koja je imala otvor na stražnjem dijelu za konjski rep.

Izlazak uoči Met Gale 2021. godine Izlazak uoči Met Gale 2021. godine (Foto: Profimedia)

Vjenčanje Paris Hilton

Društvene mreže danima su raspravljale o predivnoj kreaciji u kojoj se Kim Kardashian pojavila na vjenčanju svoje prijateljice i bivše šefice Paris Hilton.

Odabiri 20 slavnih dama: Izdanja u kojima su se pojavile kao gošće na vjenčanjima Izbori slavnih dama mogu vam poslužiti kao inspiracija Kaia Gerber na vjenčanju Marca Jacobsa u odijelu Emily Blunt na vjenčanju Georgea Clooneya i Amal Clooney +16 Beyonce na vjenčanju sestre Solange

Kim Kardashian na vjenčanju se pojavila u asimetričnoj maksi haljini ogoljenih ramena i trbuha koju je za nju dizajnirao proslavljeni Rick Owens, a dio korisnika društvenim mreža smatrao je da je i ovoga puta željela privući svu pažnju odabirom odvažnog kroja koji je naglasio njezine ženstvene adute.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju