Jelena Đoković, globalna direktorica i suosnivačica Novak Đoković Fondacije, i dr. Shefali Tsabary u srijedu su u Mozaik Event centru u Zagrebu održale predavanje "Razgovor o roditeljstvu – podrška, a ne perfekcija", kojim su prvi put na ovom području potaknule temu o svjesnom roditeljstvu.

Galerija Jelena Đoković Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu - 7 Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu - 6 +3 Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu - 5

Kako je i u razgovoru za naš portal objasnila Jelena Đoković, svjesno roditeljstvo je ono koje stavlja nagalasak na roditelja.

Roditelj mora sam odrasti da bi mogao podići dijete. Roditelj se bavi svojim emocijama i svojim potrebama. Kod svjesnog roditeljstva roditelj poštuje dijete kao autentično biće koje svoj život živi u skladu sa svojim potrebama, a ne s očekivanjima okoline ili roditelja, rekla je Jelena.

Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu - 6 Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

Za zagrebačko predavanje supruga tenisača Novaka Đokovića odabrala je efektan komplet sastavljen od košulje i zvonolikih hlača koji je posebnim učinio prugasti uzorak.

Dva jednostavna komada su se zahvaljujući prugama u različitim nijansama plave i crvene boje pretvorila u kombinaciju koja se nosi kada želimo biti primijećeni.

Jelena Đoković Jelena Đoković: "Moja kći je mene osvijestila da možeš biti šaka, ali u svilenoj rukavici. Možeš biti jak, a istovremeno nježan"

Prugasti komplet Jelena je uparila s krem salonkama, a valovitu kosu je raspustila.

Društvo na pozornici pravila joj je već spomenuta dr. Shefali Tsabary, stručnjakinja koja je svjetskoj javnosti predstavila drugačiji pristup odgoja djece i razumijevanja dječjih potreba. Dr. Shefali je i skovala koncept svjesno roditeljstvo, a Jelena ga je otkrila kroz njezin rad i njezine knjige te tečaje koje je pohađala.

Jelena Đoković i Shefali Tsabary održale predavanje u Zagrebu - 2 Jelena Đoković na predavanju u Zagrebu (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju