Bračanka Vjera Matulić osnivačica je grupe na Facebooku pod nazivom "Iznajmljivači sa srcem" koja okuplja više od četiri tisuće ljudi iz Hrvatske i BiH

Banjalučke "Nezavisne novine" u srijedu su objavile priču o Vjeri Matulić iz Postira prenoseći kako je ona s velikim brojem osoba sličnog načina razmišljanja otvorila mogućnost besplatnog ljetovanja na Jadranu djeci koja uglavnom dolaze iz siromašnih obitelji.

Matulić je zapravo administrator i osnivač grupe na Facebooku nazvane "Iznajmljivači sa srcem".
Na ovaj se način udružilo oko četiri i pol tisuće osoba, uglavnom iz Hrvatske i BiH, a među njima je i nekoliko stotina iznajmljivača privatnog smještaja na Jadranu koji su odlučili ponuditi besplatni smještaj u svojim objektima djeci s posebnim potrebama.

Bračanka Vjera Matulić otvorila je mogućnost besplatnog ljetovanja na Jadranu djeci koja uglavnom dolaze iz siromašnih obitelji

Takvoj djeci istodobno se osigurava besplatna prehrana u restoranima čiji su vlasnici također poduprli ovakvu inicijativu, a svi dijele ocjenu kako "nije u šoldima sve", što stoji u pravilima Facebook skupine.

Većina roditelja koji imaju dijete s posebnim potrebama osiromašila je dajući zadnji novčić za tretman svog djeteta. A nama koji imamo apartmane, što je nekoliko dana radosti za tu djecu? Apsolutno ništa, kazala je Matulić.

U svemu su odlučili sudjelovati i oni koji takvoj djeci mogu ponuditi i više od spavanja i hrane. Tako je Darko Buličić iz Trogira ponudio izlete gliserom za tu djecu i njihove roditelje, kao i prijevoz automobilom.
Vjera Matulić kazala je kako ju je na ovakav angažman potaknuo oglas gospođe iz Dubrovnika koja je besplatno nudila svoj apartman djeci s poteškoćama u razvoju. S obzirom na to da sam dugo isto to željela, povezala sam se s ovom gospođom i tako je sve počelo, kazala je.

Zanimanje potencijalnih korisnika je očekivano veliko pa se već čeka na red, a administratori imaju pune ruke posla jer im se, na žalost, javljaju i osobe koje ne ispunjavaju postavljene kriterije za besplatni smještaj pa se sve prijave moraju provjeriti. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju