Predmenstrualni sindrom razlog je zbog kojeg mnoge žene uoči menstruacije trpe jake bolove i razne druge fizičke tegobe

Bolni grčevi najčešća su i najgora manifestacija PMS-a tj. predmenstrualnog sindroma, ali čitav niz drugih simptoma također nas pogađa uoči menstruacije. Tada često posežemo za analgeticima, međutim, oni skoro nikada u potpunosti ne rješavaju problem.

Bolni grčevi najčešća su i najgora manifestacija PMS-a tj. predmenstrualnog sindroma, ali čitav niz drugih simptoma također nas pogađa uoči menstruacije.

Ako ste se pitali zbog čega još uvijek ne postoji adekvatan lijek koji će nam pomoći da se riješimo simptoma PMS, sada možete dobiti odgovor.

Naime, znanstvenici su više fokusirani na probleme muškaraca. Prema podacima ResearchGatea, provodi se pet puta više studija na temu erektilne disfunkcije nego na temu PMS-a.

Ako uzmete u obzir da čak 90 posto žena pati od PMS-a, a samo 19 posto muškaraca od erektilne disfunkcije, ovaj podatak uistinu je nevjerojatan. Čak 40 posto žena trenutno dostupni tretmani za ublažavanje tegoba PMS-a uopće ne pomažu.

Kathleen Lustyk, psihologinja na sveučilištu Washington, kaže kako su mnoge aplikacije za financiranje istraživanja o PMS-u odbijene uz obrazloženje da je PMS 'samo proizvod našeg društva ili kulture koji jedan prirodan proces prikazuje u negativnom svjetlu , a to s obzirom na mjesečnu predvidljivost vodi k patnji kroz očekivanje'.

Jednostavnije rečeno, oni koji bi trebali financirati takva istraživanja smatraju da je predmenstrualni sindrom samo u našoj glavi. Ako iz svog iskustva znate da to nije istina, pomoć potražite u hrani koja olakšava PMS.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju