Veselimo se početku proljeća koje nam stiže idući vikend, spremni smo za sve one čarobne trenutke i čari koje nam donosi, po mišljenju mnogih, najljepše godišnje doba. I u naše domove unijet ćemo dašak proljeća, a to možete učiniti i s prirodnim vjenčićem ukrašenim cicamacama.

Pleteni proljetni vjenčić bit će prekrasan ukras koji će u dom unijeti svježinu i vedrinu, a s njime možete dekorirati svaku prostoriju. Vjenčić možete izraditi i sami u nekoliko lakih koraka. Za početak potrebno je sakupiti grančice iz prirode, vrsta drveta nije toliko bitna, samo je potrebno da su što svježije da se daju lijepo smotati i da ne pucaju.

1. Prvi korak je odstraniti zadebljanja na zglobovima grančica i po želji skinuti koru. Za skidanje kore možete koristiti kuhinjsko pomagalo za čišćenje krumpira ili mrkvice.

Slika nije dostupna Ljupki proljetni zečići koji nastaju u Belišću, a naročito slatko izgledaju u paru

2. Prva grančica od koje ćete formirati bazu vjenčića dobro je da bude malo deblja i jednostavno je smotate u krug promjera koliki želite da bude vaš vjenčić.

3. Nakon toga kad dobijete prvi krug, na njega nastavljate sa sljedećom grančicom, od mjesta do kud je stigla prva.

4. Sada biste već trebali imati formiranu bazu vjenčića koja poprima svoj završni oblik. Tokom pletenja vjenčića ako vam pukne granica, jednostavno nastavite sa sljedećom od tog mjesta.

Slika nije dostupna Ljupki proljetni zečići koji nastaju u Belišću, a naročito slatko izgledaju u paru

5. Nakon što dođete do željene debljine vjenčića, možete ga obojati s bojom u spreju ili na klasični način kistom. Završno ukrašavanje možete dodavati ovisno o sezonskom razdoblju, a za proljeće je dovoljno par graničica cicamaca da biste dobili 'homemade' proljetni prirodni vjenčić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju